Annonce
KøbenhavnLIV

Værnedamsvej i oprør over byggeplaner

Ifølge Fannie Agerschou er det svært at få øje på nogen, der synes om planerne for hotel og parkeringskælder på Værnedamsvej - ud over ejendomsinvestorerne. Foto: René Mølskov
Planer om hotelbyggeri og flere underjordiske etager med parkering på Værnedamsvej møder skarp modstand fra beboerne. Politikerne er uenige om vejens fremtid.
Annonce

En af byens mest ikoniske veje strækker sig over blot 190 meter. Men hvad Værnedamsvej, der deler Frederiksberg og Københavns Kommune ikke har i længde, det har den i indhold. Det er også en af grundende til, at beboerne i gaden lige nu er gået på barrikaderne for at råbe politikerne op.

- Jeg tror simpelthen ikke på, at der er nogen, der synes, forslaget er en god idé. Andet end ejendomsinvestorerne og dem, der direkte eller indirekte kapitaliserer på det. Kvarteret og beboerne får intet ud af det her projekt, siger Fannie Agerschou, der er medlem af borgergruppen 'Bæredygtigt Frederiksberg' og selv bor i en ejendom med en gårdhave, der støder lige op til Den Franske Skole, hvor projektet skal udføres.

Annonce

Forkastet i første hug

I slutningen af 2018 blev det første forslag forkastet af politikerne på rådhuset. Det skete efter skarpe protester fra områdets beboere. Den nye lokalplan, der sendes i høring fra 1. juli og frem til 9. september, bliver modtaget næsten lige så kritisk borgergruppen på Værnedamsvej, som det oprindelige forslag.

Læs også: Erhvervslivets syn på byggeplanerne

- Der er kommet forbedringer i det nye forslag. Der bliver ikke bygget nær så højt, og der er ikke længere planer om et cafeliv i baggården. Tilbage står dog stadig, at der skal bygges et massivt hotel, bygges meget tættere og laves en parkeringskælder i flere etager under jorden, siger Fannie Agerschou og fortsætter:

- Vi efterspørger en politisk ledelse, der tør gentænke hele projektet. Vi blev stillet i udsigt, at det ville være noget, der ville give noget tilbage til borgerne. At der ville være en grøn oase i byen. Og det er slet ikke det, vi ser her i planen.

Annonce

K: Tid til Høring

Konservatives Nikolaj Bøgh understreger, at der grundlæggende skal ske noget nyt. Og derfor er en høring på sin plads. Desuden bakker han fortsat op om projektet:

- Der skal jo ske noget nyt i området, når skolen flytter. Og jeg synes, at det her med at ombygge de gamle skolebygninger til boliger er en god idé. At lave hotel mod Værnedamsvej er også en udmærket idé. Så de overordnede elementer, kan jeg sagtens se mig selv i. Og det centrale om, hvem det er til gavn for? Det er jo til gavn for området at udvikle det, siger han.


Min holdning er slet ikke mejslet i sten. Jeg synes bare, at vi er på et niveau, hvor det er noget vi godt kan snakke om det.

Nikolaj Bøgh (K)


Desuden understreger han, at intet er endegyldigt, før det bliver politisk godkendt.

- Min holdning er slet ikke mejslet i sten. Jeg synes bare, at vi er på et niveau, hvor det er noget vi godt kan snakke om det. Vi har hele tiden været lydhør overfor naboerne, og det første forslag kunne vi heller ikke se os selv i. siger han og fortsætter:

- Det er en vigtig pointe, at når man sender et lokalplansforslag i høring, så er det jo netop ikke endeligt. Det er jo ikke for sjov, vi sender i høring, det er fordi, vi gerne vil have et svar. Vi har kun interessere i, at det bliver et projekt, der passer godt ind i området og som beboerne også kan se sig selv i.

Annonce

Svigtet borgerne

Den socialdemokratiske 2. viceborgmester på Frederiksberg, Michael Vindfeldt, er langt fra enig i, at forslaget skulle have været i høring.

Det har været gennem en process, hvor det er blevet mere spiseligt. Men når man ser, hvad det ligger op til, kan man kun blive bekymret. Jeg synes, at de har svigtet borgerne ved at sende forslaget i høring. Det er et no-go, siger han og uddyber:

- Jeg frygter meget, at det her i virkeligheden er en done deal med kapitalfonden som udvikler og at der kun bliver ændret marginalt på projektet. Med de konsekvenser, det så har for Værnedamsvej. Men jeg håber, at det ikke sker. Jeg håber, at der er rigtig mange borgere, der demonstrer mod planen og mod at vi på den måde sælger ud af arvesølvet, så lokalplanen i sidste ende ikke bliver vedtaget.

For borgergruppen er der ikke meget at rafle om. Det er en ommer. Men de er utilfredse med, at de skal sige fra.

- En del af politikerne har lagt ansvaret over på os. Hvorfor er det nødvendigt, at vi skyder ideen ned, frem for at de fra begyndelsen af lytter og laver et projekt, der er opbakning til? Det er altså okay, at skrotte et projekt, hvis det ikke er godt nok. Så kan det godt være, at det ikke er tilfredsstillende for ejendomsinvestorerne, men jeg synes, det ville være klædeligt, hvis et enigt byråd kunne blive enige om at smide forslaget væk, siger Fannie Agerschou

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Amager

Vibeke skrev bog om sin blodprop

Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Annonce