Annonce
KøbenhavnLIV

Vanløse har talt: Vi vil have ensrettet Damhussøen

Annonce

Der er et stort rungende ja fra jer derude til at få ensrettet Damhussøen. Kommunen er opmærksom på problemet med mange mennesker og overvejer, om søen skal ensrettes.

Det er nærmest lidt tarveligt af vejret: Præcis som statsminister Mette Frederiksen sendte os alle hjem, begyndte det gode vejr, og jo flere restriktioner, regeringen er kommet med, desto bedre er vejret blevet. Sådan lidt karikeret sagt.

Corona-krisen befaler os til at blive så meget som muligt hjemme, og det kan man jo godt få lidt pip af, så der er ikke noget at sige til, at alle gene vil have lidt frisk luft i det gode vejr.

Annonce

Mange ved søen

Men især omkring Damhussøen og Engen er der mange mennesker på én gang, og selvom eksempelvis Ishuset har sat et skilt op med at man skal holde aftand, så kan det være svært hele vejen rundt om søen, hvor stierne er smalle. Søerne i København er i takt med forsamlingsforbuddet, hvor man ikke må samles mere end ti mennesker, blevet ensrettet.

En vaks vanløseborger, Inge Johansen, foreslog, at man gjorde det samme omkring Damhussøen. Derfor spurget vi jer på Facebook, og vi skal da lige love for, at det affødte en masse kommentarer både på Vanløse Bladets egen Facebookside, og gruppen 2720 Vanløse, hvor opslaget var delt.

Helt overordnet siger et markant flertal JA til en ensretning. Det er Teknik- og Miljøforvaltningen, der i samarbejde med politiet har stået for ensretningen af Søerne, og det er også dem, der i givet fald vil sikre ensretning af Damhussøen.

Annonce

Overvejer at ensrette

»Vi har fokus på, at der er mange mennesker omkring søen, og jeg har også været i dialog med mine kollegaer i Rødovre Kommune. Vi overvejer løbende hvilke tiltat vi skal prioritere, men Damhussøen er bestemt med i overvejelserne. Det er bare ikke så lige til at ensrette den, da søen er meget lang og man derfor er nødt til at gå hele vejen rundt om. Så vi vil igen appellere til folk om at holde afstand og ikke klumpe sammen,« siger vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen Jon Pape.

Annonce

Afspærret idrætsudstyr

Han understreger, at kommunen har måtte sende flere medarbejdere hjem under corona-krisen og at tiltagene derfor skal prioriteres kraftigt.

»Vi har lige afspærret nogle udendørts træningsfaciliteter, og sådan overvejer vi hele tiden, hvad vi skal bruge ressourcer på, fordi vi har færre lige nu,« siger Jon Pape.

Her er nogle af jeres kommentarer:

Inge Johansen

»Ja tak. Det kan kun blive bedre med alle de, som bevæger sig rundt om sø & eng . Det var mig som foreslog det i opslag forleden og jeg synes allerede der er en del, som går i urets retning.

Men vi mangler skilte. Har prøvet at kontakte politiet, men de er ikke til at komme igennem til pr.tlf.«

Helena-Maria Bastrup »Jeg tænker, at det kan være en god idé.

Men overvej så også, at hvis man bare skal smutvejen fra Vanløse til Rødovre (eller omvendt), risikerer man, at man skal hele vejen udenom søen. Jeg kunne foreslå at den etape (Hvor ishuset ligger) ikke bliver ensrettet.«

Trille Juul »Ja, hurtigst muligt, er netop vendt hjem fra gåturen med min hund og utallige er de løbere som ikke holder afstand og samtidig puster og stønner imens de smyger sig forbi. Der er heldigvis også de løbere som løber en stor bue udenom, tak for det«

Louise Houmøller Olesen

En anden (mildere) løsning kunne være at lukke af for cyklister, så er der faktisk god plads langt de fleste steder rundt om søen :)

Dina Kalkrup

Ja, men hvem skal sørge for, at folk overholder det? Ved søerne er det parkeringsvagter.

Og så en modstander:

Torben Stig Nymand Jacobsen

»Nej, det er en del af cykelruten til Albertslund. Der kan der ikke komme reguleringer på det centrale stykke mod Rødovre fra Hyltebjerg alle. Der udover er der væsens forskelle til søerne, da Rødovre/Valby/Vanløse har en mindre befolkningstæthed end de centrale bykvarterer ved søerne.«

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Annonce