Annonce
Læserbrev

Venstre vil bevare KK-privat dagpleje

Jens-Kristian Lütken, næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget (V)
Annonce

Læserbrevet er udtryk for skribentens egne holdninger.

I snart 30 år har København haft en ordning om privat dagpleje. En privat dagplejer er i denne ordning en forælder, der passer sit eget barn og ét andet barn, sine egne tvillinger eller sine egne to børn under 3 år og samtidig får kommunalt tilskud. Ordningen har fungeret glimrende og har været med til at give valgfrihed for børnefamilierne. Det er noget, vi lægger meget vægt på i Venstre - for ikke alle børnefamilier passer ind i de traditionelle vuggestuer.


Det gælder om, at vi kan tilbyde de københavnske børnefamilier så mange valgmuligheder som muligt. Derfor er en skrotning af ordningen den helt forkerte vej at gå.

Jens-Kristian Lütken, næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget (V)


Desværre står ordningen til at blive afskaffet, fordi der er usikkerhed om lovgrundlaget for ordningen. Den forklaring vil vi i Venstre ikke lade os spise af med. Hvis ordningen skal justeres for at leve op til den gældende lovgivning, så må Rådhusets jurister se at spidse blyanten, så vi kan bevare en ordning, som fungerer rigtig godt. Sagen skal behandles på det kommende møde i Børne- og Ungdomsudvalget, og her stemmer Venstre imod indstillingen om at afskaffe privat dagpleje.

Det gælder om, at vi kan tilbyde de københavnske børnefamilier så mange valgmuligheder som muligt. Derfor er en skrotning af ordningen den helt forkerte vej at gå. Vi opfordrer i stedet til at bruge den sunde fornuft og finde en løsning, som kan bringe ordningen om privat dagpleje i overensstemmelse med de gældende regler på dagtilbudsområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITI

Politiskud affyret på Saltværksvej

POLITIK

Klumme: Alternativet er en død sild

Klumme

Det gamle kapel

Debat

Vi skal værne om frivillighed

JUL

Julemanden fra Tårnby: Jeg er arbejdsløs

JUL

God weekend og tak for kaffe og brunkager

Nordvest

Kirsten på 80 år skriver julen ind

Klumme

På kvalmestadiet

Annonce