Annonce
Læserbrev

Venstre vil bevare KK-privat dagpleje

Jens-Kristian Lütken, næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget (V)
Annonce

Læserbrevet er udtryk for skribentens egne holdninger.

I snart 30 år har København haft en ordning om privat dagpleje. En privat dagplejer er i denne ordning en forælder, der passer sit eget barn og ét andet barn, sine egne tvillinger eller sine egne to børn under 3 år og samtidig får kommunalt tilskud. Ordningen har fungeret glimrende og har været med til at give valgfrihed for børnefamilierne. Det er noget, vi lægger meget vægt på i Venstre - for ikke alle børnefamilier passer ind i de traditionelle vuggestuer.


Det gælder om, at vi kan tilbyde de københavnske børnefamilier så mange valgmuligheder som muligt. Derfor er en skrotning af ordningen den helt forkerte vej at gå.

Jens-Kristian Lütken, næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget (V)


Desværre står ordningen til at blive afskaffet, fordi der er usikkerhed om lovgrundlaget for ordningen. Den forklaring vil vi i Venstre ikke lade os spise af med. Hvis ordningen skal justeres for at leve op til den gældende lovgivning, så må Rådhusets jurister se at spidse blyanten, så vi kan bevare en ordning, som fungerer rigtig godt. Sagen skal behandles på det kommende møde i Børne- og Ungdomsudvalget, og her stemmer Venstre imod indstillingen om at afskaffe privat dagpleje.

Det gælder om, at vi kan tilbyde de københavnske børnefamilier så mange valgmuligheder som muligt. Derfor er en skrotning af ordningen den helt forkerte vej at gå. Vi opfordrer i stedet til at bruge den sunde fornuft og finde en løsning, som kan bringe ordningen om privat dagpleje i overensstemmelse med de gældende regler på dagtilbudsområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand på folkeskole i Nordvest her til aften

Debat

Er jeg en dårlig mor, Christina?

Klumme

Den største beslutning

CORONA

Smitteeksplosionen fortsætter i Tårnby

Annonce