Annonce
KøbenhavnLIV

Vesterbros flinke sheriffer

Maleri af Lars Lundberg
Annonce

Af Githa Schultz

Det kan vise sig at Vesterbros politi er flinkere end loven tillader og ikke nær så bødeparate som P-vagterne rundt omkring.

En søndag formiddag for nylig holdt en bil parkeret på fortorvet mellem Istedgade og Dybbølsgade. Og der kom politiet tilfældigt kørende i mormorfart. Stoppede op og bilejeren kom straks ud af en cafe, mod et nedrullet politivindue. Det var kort proces, kunne man se på kropssproget. ”Du ved godt at du ikke må holde der.” ”Jo jeg ved det godt, beklager jeg skulle lige aflevere bla bla.” Vindue rulles op og politiet kører videre.

Jeg kan garantere for at bilen havde holdt der længere end de obligatoriske 3 minutter og havde det været P-vagterne, der bustede bilens kreative parkeringsophold, var der prompte blevet udstedt  bøde. Mens manden ved politiets bil,  slap for bøde og kørte pænt væk fra sin frit fortolkede fortorvsparkering.

Nogle gange når P-vagterne udsteder parkeringsbøder, har man på fornemmelsen,  at de sidder i et medbragt oppusteligt pop up-skur på lur i brændpunkter for parkeringstrang. De er der som lynet fra en klar himmel ved din bil, uden at man til tider lægger mærke til dem, spørgsmålet er bare hvordan og hvor de gemmer sig ?.

I indkøbscentre med påbudt P-skive, men gratis parkering og man desværre lige glemmer at stille P-skiven.  Ligger sedlen i ruden på slaget 3 minutter efter, når man desværre kommer i tanke om det 3 minutter og 3 sekunder efter. Nogle gange har jeg på fornemmelsen at parkeringbøder bygger på Sheriffen af Nottingham princippet. Bare udsted Skoda eller Bimmer bøder og målet helliger midlet,  sålænge der kommer penge i statskassen. Eller også kunne det være at P-vagterne er provisionslønnede eller på bonusbøde ordninger. For man må give dem. De er effektive.

Det er ikke sjovt at være P-vagt, ingen tvivl om det. Ingen guns, ingen rigtig autoritet til nødværge, aldrig tilfredse kunder, rasende folk indimellem og dynget til med skældsord, uden mulighed for at trække håndjernene. Men altså de er også ude med bødeblokken nogle gange, inden man kan nå at tælle til 3.

Der er noget om at nogle af de som aldrig kom ind på The Police Academy, kører deres indre drømme om magt ud i lignende job,  uden de samme beføjelser som lovens lange arm.

Jeg oplever det også en sjælden gang i Security i lufthavnene. Jeg  metalbimler som en sindsyg lige den dag, hvor detektoren er skruet op på fuld styrke. ”Op på podiet,” efter alarmdinglen siger en ansat med et underforstået ”No one can be trusted” blik. Befamles og stryges jeg på hele kroppen,  mens security skiltet lyser som et rigtigt sherif skilt og alkaphone walkie talkien sidder ved hoften og ligner lidt en attrap. ”Cleared, du kan gå.” Jeg er er ovebevist om at det den dag, var det min sølvplombe fra folkeskolen, kombineret med random check og fuld styrke på bimleværket. Andre gange bimler jeg ikke til trods for den samme sølvplombe.

Alle gør deres job på bedste beskub. Der er så bare nogle gange, hvor man ville ønske at P-vagter på gaden eller Security i lufthavnene var kommet ind på politiskolen og man havde parkeret sin bil ulovligt på Vesterbro. Så kunne man være heldig indimellem som vores ulovligt parkerede ven at slippe for bøden,  eller gled lidt lettere gennem Security i lufthavnene og ikke random bimlede mistænkeligt udvalgt til undersøgelse, muligvis på grund af en søvlplombe i højeste alarmberedskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Vanløse

Sommercamp var kæmpe succes

Annonce