Annonce
KøbenhavnLIV

Vi smider mindre mad ud

Annonce

Kampagner mod madspild ser ud til at have haft en effekt på os danskere. 14.000 tons om året er madspildet faldet med fra 2011, hvor vi smed 261.000 tons mad ud. De personer, der bor i etageejendomme, har æren for udviklingen, for mens deres madspild er faldet med 24 procent, smider dem i enfamilieshuse stadig lige så meget mad ud som i 2011.

Madspildet er kontrolleret ved at gennemgå store bunker af skraldeposer fra husstandene. En rapport fra Aarhus Universitet viser, at den vigtigste grund til, at danskerne vil undgå madspild, er udsigten til at spare penge (66 procent). Herefter kommer ’forbedring af miljøet’ og ’egne værdier’

(hver 59 procent).

Går op i dyrevelfærd

Det har betydning for stadig flere danskere, at de dyr, de spiser, har haft et godt liv. Detailkæden Coop, der blandt andet driver Irma, Kvickly, Fakta og SuperBrugsen melder, at salget af varer, der bærer Coops Dyrevelfærdsmærke, er steget med 6,5 procent det seneste år. I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Coop, svarer 63 procent af danskerne, at de foretrækker kød fra dyr, der har haft et godt liv.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydhavnen

På to hjul rundt i Sydhavnen

Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Vanløse

Zombie bamserne kommer....

Gadekunst

Ny gadekunst pryder porten til Westend

Annonce