Annonce
Kultur

VILD MED ORD foredrag – for de ældre

Torsdag den 29.10 optræder Thomas Wivel og  Mette Frobenius med foredraget "Vild med ord" på Aktivitetscenter Vanløse på Randbølvej. Og det er gratis. Foto. Pressefoto
Torsdag den 29.10 optræder Thomas Wivel og Mette Frobenius, med foredraget "Vild med ord" på Aktivitetscenter Vanløse på Randbølvej. Og det er gratis.

For mange af de ældre er aktivitetscentret deres stamcafe, og derfor er vi ekstra glade for, at vi kan komme ud på Aktivitetscenter Vanløse, Randbølvej 29. oktober og tale med de ældre om min og Thomas Wivels kærlighed til litteraturen. Og det er gratis, siger Mette Frobenius, da VanløseLIV fanger hende over telefonen.

Hvorfor tage rundt og tale om litteratur?

- Vi vil dele vores yndlingsbøger med deltagerne, og vi håber selvfølgelig, at vi kan inspirere til at deltagerne vil læse de bøger, vi fortæller om, svarer Mette Frobenius. Hun slår fast, at hun og Thomas også vil slå et slag for digte.

Annonce

- Tænk ,hvis folk begyndte at bruge digte, som de bruger musik. Tage en digtsamling frem,  læse et par digte og så lukke bogen igen, siger Mette.


Vi fortæller sjove historier og anekdoter, der knytter sig til bøgerne og de forfattere, vi omtaler. Undervejs får publikum mulighed for at deltage med input og spørgsmål. Og det vil være alt fra klassikere, digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

Mette Frobenius


Hvad er det litteratur kan?

- En bog kan spille en film i dit hoved. Du kan få tændt for dine sanser. Ja man kan endda risikere dufte kaffen, der skrives om. Du kan grine, græde, blive bange eller forarget.

Et foredrag med plads til alle

Hvordan bygger I foredraget op og behøver man at være belæst for at deltage?

- Vi fortæller sjove historier og anekdoter, der knytter sig til bøgerne og de forfattere, vi omtaler. Undervejs får publikum mulighed for at deltage med input og spørgsmål. Og det vil være alt fra klassikere, digtsamlinger, romaner og novellesamlinger. Brugerne af ældrecentre er fra den generation, der har læst meget. Men selvom man måske ikke læser så meget mere, har alle en stor bagage af et helt livs læseoplevelser med sig. De oplevelser, vil vi gerne tale med dem om, svarer Mette Frobenius, og slår fast at man ikke behøver at have læst for at deltage.

- Tænk måske kan vi inspirere til at kommer i gang, siger Mette.

Hvorfor ældre?

- Ældre er særlig ramt af COVID19 nedlukningen, og her har brugerne af landets ældrecentre hele foråret været meget begrænsede i deres dagligdag. Vi kommer nu – med håndsprit i litervis, behørig afstand og begrænset deltagerantal – og tager oplevelsen med ud til de ældre i deres trygge rammer. De ældre er også sultne efter at kunne holde arrangementer igen.

Udover at besøge Aktivitetscenter Bispebjerg, besøger Thomas Wivel og Mette Frobenius ni andre ældrecentre, Husum, Humlebæk, Ballerup, Bispebjerg, Hillerød, Amager, Holte, Lyngby og Sydhavnen. Turen er støttet af Statens Kunstfond som en del af puljen: ”Sammen om kunsten”.

Hvis du er interesseret i at deltage i foredraget den. 29. oktober fra 13 - 14.30, skal du tilmelde dig på Aktivitetscenter Vanløse, Randbølvej 59.

Om Thomas Wivel og Mette Frobenius

Thomas Wivel og Mette Frobenius har været komikere siden starten af 1990'erne. Begge interesserer sig for ytringsfrihed, og sammen har de blandt andet skrevet bogen ”Det moderne parforhold” og arbejdet på satirehæftet Blæksprutten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce