Annonce
Debat

Vores gourmet-brand er på afgrundens rand

Restaurationsbranchen har brug for langsigtede løsninger - også i en krisetid, mener Katarina Ammitzbøll. Foto: Benedicte Lorenzen
Annonce

Læserbrev: Mens jeg læste, arbejdede jeg på Michelin-restauranten Kokkeriet i Kronprinsessegade. Det lille sted havde ingen stjerne og var ikke så kendt. Ejerne Henrik og Peter forsøgte nye ting som bl.a. at sætte gæsterne ved fælles langborde og skabe en mere intim stemning og et nyt madkoncept.

Kokkeriet fortsatte sin gastronomiske-rejse og blev senere belønnet med den attraktive Michelin-stjerne, ligesom 15 andre restauranter i hovedstadsområdet. Tilsammen udgør de fundamentet for Gastronomi-turismen, som tusindvis af turister rejser til Danmark for.

Nu lukker Kokkeriet. Ejeren i dag kan ikke se vejen gennem de mange restriktioner og uvisheden om, hvor lang tid det varer ved. Denne ’stop & go’ politik er ødelæggende. Der er brug for en ny ’Corono-normalitet’ med mere langsigtede retningslinjer.

Det er svært at se logikken i de nye restriktioner og hvorfor, at det igen er det hårdt trængte turismeerhverv der skal holde for. Hvordan hænger det sammen med en smittesporingsstrategi?

Det forventes at koste mellem kr. 100 og 200 millioner for restaurationsbranchen de næste 14 dage i hovedstadsområdet. HORESTA har ellers kun fået 'ros' for en god og professionel håndtering af COVI19-situationen. Og når man gerne vil begrænse de unges fester, ja hvorfor så fjerne dem fra professionelle rammer med opsyn, hygiejne og afstand - og sende dem ud til gadefester og privatfester i ukontrollerbare rammer.

Det giver ikke mening - og det giver i øvrigt heller ikke mening, hvorfor byens restauranter skal straffes for det.

Den kortere åbningstid har fatale konsekvenser for restauranterne, mange kan ikke længere have 2 ’seatings’ på en aften, men skal nøjes med en. Det ødelægger et i forvejen spinkelt forretningsgrundlag - og risikere at ødelægge København som gastronomisk hub, der tiltrækker mange internationale turister.

Derudover kan man anfægte rimeligheden i, hvordan erhvervet bliver behandlet. Vi hørte pressemødet tirsdag - og fik først bekendtgørelsen natten til i går, hvor reglerne trådte i kraft. Altså havde restauranterne kun få timer til at leve op til de nye regler, der giver store bøder ikke at overholde. Så kan jeg godt forstå, at Kokkeriet lukker, og måske gør snart det meste af vores gastronomiske branche det også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KRIMI

Helten bor i gaden med den grumme historie

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Debat

Øget fokus på entreprenørsvigt

Alarm112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce