Annoncørbetalt indhold

Tips og gode råd til at beskytte dit barn på nettet

Denne artikel indeholder annonceret indhold. 

Vi lever i en tid, hvor vi næsten alle har en mobiltelefon eller en computer i nærheden, og hvor vi kan komme på internettet, når vi har behov for det. Vores moderne samfund betyder dog også, at børn i dag kommer tidligere og tidligere på internettet, og i nogle tilfælde er det så tidligt, at de ikke har lært, hvordan de skal og bør færdes.

Det kan være, at du allerede har taget en snak med dit barn, da han eller hun fik sin første mobiltelefon med et mobilabonnement? Men en snak omkring internet er mindst lige så vigtig.

Annonce

Der er i dag meget lidt kontrol med, hvem der bruger internettet, og hvad de bruger det til, og derfor kan børn både udsættes for digital mobning, ligesom de kan blive ofre for virus på deres computere. Børnene kan også blive brugt af indbrudstyve til at give informationer om, hvornår huset står tomt, eller de kan lokkes til at betale mange penge til diverse spil.

Derfor kan du her i denne artikel finde gode råd og tips til, hvordan du kan sikre, at dit barn kommer trygt og sikkert på internettet. På den måde kan dit barn nyde godt af alle de mange muligheder, som vores digitale tidsalder ogmobilt bredbånd medfører, samtidig med at du som forælder kan være tryg ved, at der er styr på sikkerheden.

4 konkrete råd til sikker internetbrug

Nedenfor finder du en oversigt med 4 konkrete råd til, hvordan du kan gøre dit barns internetbrug trygt og sikkert for jer begge:

1.Tal med barnet om, hvordan man begår sig på internettet

2.Vis interesse for, hvad dit barn bruger internettet til

3.Lær barnet, hvordan man opfører sig

4.Lad barnet vide, hvornår det skal komme til dig for at få hjælp

Annonce

1. Tal med barnet om, hvordan man begår sig på internettet

Inden du sender dit barn ud på det store internet med de uanede muligheder, så er det utroligt vigtigt, at du starter med at tale med dit barn om, hvordan man begår sig på internettet. Du kan for eksempel fortælle dit barn, hvad man bruger internettet til – både som barn og som voksen.

En del af denne snak bør også handle om, hvordan barnet skal forholde sig, hvis det for eksempel bliver kontaktet af en fremmed. Mange børn og unge bruger internettet til online spil og chatbeskeder med venner såvel som fremmede. En stor del er helt uskyldigt, men barnet skal vide, at man ikke behøver at besvare alle henvendelser, som man for eksempel får fra fremmede.

Annonce

2. Vis interesse for, hvad dit barn bruger internettet til

Det kan være en god start for jer begge, at du starter med at vise interesse for, hvad dit barn skal bruge internettet til. Hvis dit barn for eksempel gerne vil have mulighed for at skrive med sine venner på Facebook eller sende billeder via Snapchat, så kan det være en god ide, at I opretter profilen sammen.

På den måde viser du en naturlig interesse, samtidig med at du kan holde øje med, hvilke billeder dit barn for eksempel lægger ud af sig selv. Du kan med fordel også blive venner med dit barn på for eksempel Facebook eller Snapchat, så du på den måde kan holde løbende øje med profilen. Ellers kan det være en god idé at snakke om brugen af de sociale medier ved aftenbordet. Her kan du for eksempel spørge dit barn, om han eller hun har lagt nogle nye billeder ud eller skrevet sammen med nogle af vennerne.

Annonce

3. Lær barnet, hvordan man opfører sig

Én ting er, hvordan du har opdraget dit barn til at opføre sig ude i den virkelige verden, men ofte er virkeligheden en hel anden på internettet. Mange tror, at de dermed har tilladelse til at gøre nogle af de ting, som de normalt ikke må, ligesom det også kan være svært at tolke, om noget er skrevet i sjov, eller om det er ment alvorligt.

Det er derfor vigtigt, at du lærer dit barn, hvordan man opfører sig på internettet. At mobbe online er for eksempel lige så slemt som at gøre det ansigt til ansigt. Barnet skal forstå, at der ikke gælder andre regler, bare fordi det foregår online.

Derudover er det også vigtigt, at du lærer barnet, at det ikke må give private oplysninger og informationer ud til fremmede. Det kan for eksempel være kodeord, adresse, telefonnummer og dankortinformationer.

Annonce

4. Lad barnet vide, hvornår det skal komme til dig for at få hjælp

Når dit barn for første gang skal bevæge sig ud på internettet, befinder han eller hun sig på ukendt grund. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at fortælle dit barn, at det altid kan komme til dig, hvis han eller hun er i tvivl om noget, eller hvis vedkommende har haft en ubehagelig oplevelse af den ene eller den anden karakter. På den måde vil barnet også være tryg ved, at du hele tiden er der for at sikre barnets tryghed og sikkerhed.

Desuden er det vigtigt, at du fortæller dit barn, at der er nogle ting, som man ikke må på internettet. Det kan for eksempel være at dele intime billeder, eller det kan være at mødes med fremmede uden at have en forælder med.

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Erhverv

Arbejdsretten til skraldemænd i København: Gå tilbage på job

Annonce
Alarm112

Ulykke spærrede kortvarigt Amagermotorvejen

Annonce
Indland

Nysgerrighed fik fatale konsekvenser: Isbjørn død af stød i Zoologisk Have

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Fire mænd fængslet efter mistanke om røveri mod taxaer og kiosker

Alarm112

Færdselsuheld på Amager spærrer Øresundsmotorvejen mod Sjælland

Alarm112

Kriminelle grupper kan tiltrække unge til konflikt på Nørrebro

Indland

Tusindvis demonstrerer mod at afskaffe store bededag

Alarm112

Udenlandsk mand er død efter påkørsel i indre København

Alarm112

Maskerede mænd overfalder teenager med kniv: Politiet har brug for vidner

Annonce