Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ældregymnastik eller glad gymnastik

Kirsten Larsen og Helle Reinholdt krydser arme for Go' årgang inden træningen. Foto. Kai Holm
Munkebohallen fyldes hver tirsdag formiddag med glade ældre fra 55 til 85 år til en times træning, hvor kroppen bøjes og strækkes i alskens mulige retninger.
Annonce

Klokken er ni på en kold blæsende tirsdag morgen, men inde i Munkebohallen er cirka 50 småsludrende kvinder og lidt færre mænd klar til dagens vitaminindsprøjtning.

Kirsten Larsen og Helle Reinholdt kæmper lidt med lyden og headsettet, men ældreidrættens to frivillige instruktører - tidligere gymnastikledere i den lokale gymnastikforening - har hurtigt styr på deltagerne.

– Fem på hver række, chassé til venstre, chassé til højre, og tre skridt frem, mens armene bøjes og strækkes i indøvede mønstre.

Kirsten Larsen har den store gymnastikgruppe under kontrol og supplerer med små drillende bemærkninger og krav til de ældre.

Det er tydeligt, at de mange ”gymnaster” er koncentrerede og nyder at blive ”jaget” rundt på halgulvet. Halvtids overtager Helle Reinholdt headsettet med smidighedsøvelser, og Helles krav om blandt andet at komme helt ned på gulvet. Til slut i rundkreds med ret indviklede bevægelser rundt i kredsen med klap og store smil på udøvernes læber.

- Vi forsøger at komme igennem hele kroppen, at få trænet musklerne og træning af smidigheden i leddene med det gennemgående overordnede mål:

– Glad gymnastik og alle med smil på læben, siger Kirsten og Helle efter efterårets sidste gymnastikdag inden julefrokosten.

- Vi træner mave-ryg, ned og op fra gulvet og en del balanceøvelser - også med brug af bolde og elastikker, fortsætter de to instruktører, der også har en fælles fortid som lærer på den daværende Mølkærskolen i Munkebo.

Musikken overrasker måske. Et bredt inspirerende musikvalg fra Eric Clapton over Anne Linnet til Mads Langer med flere.

På spørgsmålet om, hvorfor de stadig bruger tid på at forberede gymnastiktimer er svaret samstemmende.

– Vi er her som frivillige, nyder stadig at undervise og se glæden stråle fra deltagernes ansigter, siger de to inspirerende ledere.

Formanden for Munkebo Ældreidræt, Christian Laursen er uden tvivl lidt stolt af aktivitetsniveauet på tirsdagsholdet. –Der er cirka 150 medlemmer i den lokale ældreidræts forening, siger Christian Laursen. – Vi tilbyder gymnastik i hallen, stolegymnastik, badminton, petanque, et cykelhold og med udflugter på programmet, fortsætter formanden.

Alt det får man for et årligt kontingent på 200 kroner.

Christian Laursen, formand for Ældreidrætten glædes over den store aktivitet. Foto. Kai Holm
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce