Annonce
Kerteminde Ugeavis

Øv: Kirsebærfestivalen kæmpede - men det gik ikke

Arkivfoto: Mille Tindal Thomsen
Længe var der et håb forude, men nu har bestyrelsen bag Kertemindes årlige Kirsebærfestival aflyst den for anden gang.

Kerteminde: - Sidste år tænkte vi: Til næste år giver vi den maks gas. Vi havde jo slet ikke regnet med, at det skulle gå så lang tid med corona, siger Torben S. Christensen, der er formand for Kirsebærfestivalen i Kerteminde.

Bestyrelsen bag festivalen har netop besluttet, at der for andet år i træk ikke bliver nogen byfest, hvor det røde bær hyldes.

Det var svært at nå frem til den beslutning, pointerer formanden.

Annonce

- Det er jo alletiders festival, og vi er en del, som knokler hårdt for det. Der har hele tiden været et håb forude, og vi har tænkt: Situationen ændrer sig nok, og der er jo også lang tid til. Pludselig rykker det bare tættere på.

Samtidigt er der også en masse tilladelser, der skal søges, når man ønsker at arrangere en byfest.


Der har hele tiden været et håb forude, og vi har tænkt: Situationen ændrer sig nok, og der er jo også lang tid til. Pludselig rykker det bare tættere på.

Torben S. Christiensen


- Jeg skal måske bruge to måneder på at få tilladelserne igennem ved kommunen, politiet og beredskabsstyrelsen, og der er en masse planer, der skal laves. Derfor måtte vi også sige, at allerede nu var vi for sent på den, hvis det skulle blive noget, konkluderer formanden.

Halv festival

Bestyrelsen bag Kirsebærfestivalen havde ellers arbejdet med en idé om en halv festival, som skulle begynde fra Clausens Eftf. og ned til Torvet ved kirken og have god plads mellem teltene og en ølvogn på Torvet.

- Vores udfordring er, at hvis vi satte en ølvogn her ved siden af borde og stole, risikerer vi, at der pludselig kommer for mange, og hvem skal kontrollere det?

- Festivalen er for alle, og vi har ikke nogen entré. Så det er jo svært at holde nogle væk.

Lige pludselig endte det bare med, at der var temmelig mange opgaver til de frivillige bag festivalen, forklarer formanden.

Ligesom sidste år vil Kirsebærfestivalen forsøge at lave en lille event, hvor der bliver opstillet nogle telte ved Torvet.

- Vi vil gerne vise, at vi stadig er her, men det bliver ikke det vilde. Det er muligt, at vi får lidt gademusikanter til at skabe lidt liv, siger Torben S. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Grundlovsmøde i Venstre

Annonce