Annonce
Kerteminde Ugeavis

25 år med grin og motion: Over 200 ældre fylder halgulvet hver onsdag

Omkring 200 mennesker er ofte med, når der er onsdagsgymnastik i Kerteminde Senioridræt. Arkivfoto: Yilmaz Polat
I 1995 besluttede fire personer sig for, at Kertemindes pensionister trængte til at blive rørt. Det blev til Kerteminde Senioridræt, som nu kan fejre 25 års jubilæum.
Annonce

Kerteminde: Hver onsdag fra september til maj sveder 200 pensionister i hallen i Kerteminde Idrætscenter. Her mødes de trofast til senioridræt, og det har de gjort i 25 år nu.

Selvfølgelig har de ikke alle været med fra begyndelsen, men en del af deltagerne har faktisk været med fra første gang.

Egentlig var det meningen, at jubilæet skulle fejres søndag den 9. august, men festen er blevet udskudt til onsdag den 9. december, hvor coronavirussen forhåbentlig ikke længere er så stor en trussel, som den har været den seneste tid.

Selv samme virus er også årsag til, at der faktisk ikke har været meget aktivitet i senioridrætten siden marts, hvor Danmark lukkede ned.

- Vi regner med at starte igen til september, understreger senioridrættens formand, Knud Pfeil Sørensen og pointerer, at foreningen lige er nødt til at have clearet retningslinjerne af med kommunen først.

Når de er på plads, vil senioridrætten melde en endelig startdato ud.

Annonce

Mangel på fysisk aktivitet til ældre

Det var fire entusiastiske mennesker, som i august 1995, blev enige om, at seniorer i Kerteminde manglede et tilbud til fysisk aktivitet. Med hjælp var Kerteminde Kommune etablerede Poul Larsen i Dalby sammen med Villy Aagaard, Allis Kristensen og Karl A. Jensen Kerteminde Senioridræt. I løbet af kort tid var der 60 medlemmer i foreningen. Den første formand blev Villy Aagaard.


Vi regner med at starte igen til september.

Knud Pfeil Sørensen, formand for Kerteminde Senioridræt


Den nuværende formand, Knud Pfeil Sørensen, har siddet på posten siden 2020. Her afløste han Aage Mohr Andersen.

Knud Pfeil Sørensen har siden januar 2020 været formand for Kerteminde Senioridræt. Privatfoto

Senioridræt omfatter ud over gymnastik også badminton, softtennis og petanque - og siden 2011 også stolegymnastik. Stolegymnastik er for alle dem, som har svært ved at følge med i øvelserne på gulvet i den store sal.

Ofte er der over 200 deltagere til onsdagsgymnastikken i hallen.

Det sociale liv er en vigtig del af foreningslivet. Ud over gode fælles grin under selve træningen mødes mange til efterfølgende kaffe og fællessang. Både efterårs - og vintersæsonen afsluttes med en fest, og hvert forår bliver der også arrangeret en udflugt til en af de mange seværdigheder i Danmark. I år blev den tur ud i det blå desværre aflyst, da coronavirussen rykkede ind over den danske grænse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce