Annonce
Kerteminde Ugeavis

60 år som ulønnet skribent på Kjerteminde Avis

Det er ikke mange i verden, der kan fejre 60 års jubilæum som ulønnet skribent. Men så mange år har Svend Novrup trofast leveret linjer til Kjerteminde Avis først i en trykt og siden i en elektronisk udgave. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Svend Novrup runder et usædvanligt hjørne mandag den 9. december.
Annonce

Svend Novrup var 14 år, da han for 60 år siden - den 9. december - begyndte som meddeler på Kjerteminde Avis. Og han havde ikke været meddeler længe, før den daværende redaktør besluttede, at når nu den purunge mand kom med de mange små tips, så kunne han strengt taget lige så godt skrive notitserne selv. Den unge mand fik sågar lidt penge for det i starten - 5 ører pr. linje.

Det blev dog meget hurtigt til et ulønnet arbejde at skrive til Kjerteminde Avis, men den manglende løn til trods, så er det et arbejde, Svend Novrup har værnet om lige siden.

- Uanset om jeg skrev kontrakt med Politiken, DR eller Eurosport, så har jeg altid betinget mig, at der i kontrakten skulle være en klausul om, at jeg havde lov til at skrive ulønnet til Kjerteminde Avis, fortæller han.

Det arbejde fortsatte han ufortrødent, da avisen for små 10 år siden lukkede som trykt avis og fortsatte som netavis.

Svend Novrups specialer er: Kultur og sport, herunder skak og bridge - og så alle de nyheder, han kan falde over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce