Annonce
Kerteminde Ugeavis

61-årige Pia starter på et nyt kapitel: Flytter retro-butik fra København til Kerteminde

Pia Thomsen kan godt lide at rykke lidt rundt på tingene i sin butik. Så folk hele tiden får en fornemmelse af, at der er noget nyt at se på. Foto: Mette Louise Fasdal
Pia Thomsen og hendes mand, Per Thomsen, bor på Sjælland og har købt én af de nye boliger på Nordre Havnekaj i Kerteminde. Huset er klart om halvandet år, men Pia Thomsen vil lære byen at kende nu.

Kerteminde: En epoke er forbi, og en ny kan begynde.

For 25 år siden rykkede Pia Thomsen sit flyttelæs fra Fyn til Sjælland. Nu slutter hun det kapitel i sit liv og tager hul på et nyt.

For sammen med sin mand, Per Thomsen, flytter hun ud af indre København for at vende tilbage til Fyn, hvor hun stiler mod havneidyllen i Kerteminde. Parret var de første til at skrive under på en købskontrakt til et af de 18 byhuse, som Milestone DG bygger på Nordre Havnekaj.

Om halvandet år forventer parret, at deres nye bolig står klar. Deres lejlighed på Østerbro har de solgt, og derfor bor de indtil da i deres sommerhus i Slagelse. Men 61-årig Pia Thomsen venter ikke halvandet år på at komme til Kerteminde.

For de sidste fem år i København har hun haft en retro-butik på hobby-basis ved siden af sit job som socialpædagog på en specialskole i Allerød Kommune. Den butik har hun valgt at flytte med til Kerteminde, og hun har valgt at sige sit arbejde som socialpædagog op og kun satse på butikken.

- Hvis jeg skulle prøve det, skulle det være nu, og jeg vil gerne være en del af Kerteminde, inden jeg flytter hertil, forklarer hun.

Annonce

Unika til Epoke

Sidste efterår efterlyste hun i Fyens Stiftistidende lokaler til sin butik i Kerteminde, og det er lykkes hende at finde noget. Påskelørdag slår hun derfor dørene op til sin retrobutik i Vestergade i Kerteminde, hvor Bittens Systue og Butik Meter tidligere lå.


Hvis jeg skulle prøve det, skulle det være nu, og jeg vil gerne være en del af Kerteminde, inden jeg flytter hertil.

Pia Thomsen


Hendes butik skifter også navn. I København hed den "Unika," men det navn ligger for tæt op af "Unik," tøjforretningen, der i forvejen er i Kerteminde. Derfor hedder Kertemindes nye forretning, "Epoke." Et navn, der på mange måder relaterer sig til Pia Thomsens eget liv i øjeblikket.

Pia Thomsen finder sin ting rundt om i landet, og hun skaffer gerne hjem, hvis der er nogle, der efterspørger noget bestemt. Foto: Mette Louise Fasdal

Samtidigt henviser navnet til, at folk kommer på en tidsrejse, når de træder ind ad døren til hendes butik. For de varer, som hun nøje udvælger og håndplukker, vækker ofte mange barndomsminder hos de kunder, der voksede op i 60'erne og 70'erne. De udbryder ofte:

- Ej, den kan jeg godt huske.

Annonce

- Kan du skaffe mere?

Egentlig var det rent tilfældigt, at Pia Thomsen endte med at have en butik, der sælger møbler og boligindretning, som giver associationer til fortiden.

På et tidspunkt skulle hun flytte ud af en større lejlighed i København og ind i en mindre. Hun var derfor nødt til at skille sig af med nogle af de ting, hun ikke havde mulighed for at tage med sig. Det gjorde hun på et loppemarked, og interessen for det, hun gemte i sine kasser, var ret stor.

De store kort fra de gamle klasselokaler er noget, som der er mange, der er ude efter. Foto: Mette Louise Fasdal

- Der var flere, der kom hen og spurgte, om jeg kunne skaffe noget mere. Det kunne jeg godt, forklarer hun.

Dermed blev ideen til en butik født.

Interessen for ting, der har nogle år på bagen, har hun ikke fra fremmede, forklarer hun med smil og fortæller begejstret om sin 86-årige far, Henning, der bor i Nyborg og ynder at nørkle med veteran-knallerter.

Annonce

Kaffe og is

Pia Thomsen netværker i dag med mange andre, der har den samme interesse for retro-guf som hende. De hjælper gerne hinanden, og derfor er hun ofte i stand til at skaffe det, som folk efterspørger.

- Jeg har et kartotek, hvor jeg skriver op, hvad det er, folk savner, og så efterlyser jeg det og kigger efter det, når jeg er rundt i landet.

Som noget nyt sælger hun i sin nye butik te og kaffe "to go." Kaffebønnerne, som også kan købes med hjem, maler hun - naturligvis - på en retrokaffemølle.

Når sommeren gør sit indtog, er det hendes plan at få en fryseboks med is, der smager af barndommens somre.

Blå bog

Pia Thomsen, 61 år.

Opvokset på Østfyn, inden hun for 25 år siden flyttede til Sjælland.

Uddannet socialpædagog.

Tidligere indehaver af "Unika" i København - nu ejer af "Epoke" i Kerteminde.

Gift med Per Thomsen og mor til fire piger.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce