Annonce
Kerteminde Ugeavis

Aflysning og tilskadekommen dronning: En ganske anderledes Kirsebærfestivals-weekend

Fredag kunne folk hilse på majestæten i Langegade. Foto: Mille Tindal Thomsen
Annonce

Kerteminde: I disse dage skulle den traditionelle Kirsebærfestival have fyldt Kertemindes gader med glade sommergæster og søde kirsebær. Men sådan skulle det ikke gå i år desværre.

Men selvom festivalen i år er aflyst på grund af corona, var folkene bag festivalen alligevel at finde i Langegade fredag og lørdag til en mini-event.

Også kirsebærdronningen kunne man møde i gaderne - dog ikke den rigtige dronning, men derimod en vikar.

Foreningen bag Kirsebærfestivalen holdt et mini-event fredag og lørdag i Kerteminde, for at markere at der netop nu skulle have været festival. Foto: Mille Tindal Thomsen

- Dronningen er desværre kommet til skade. Hun er faldet over en hund og har brækket næsen og pådraget sig en hjernerystelse, fortæller dronningens stand-in og søster Karen Thrane, der sidste år overlod posten til søsteren efter 10 år som dronning.

- Kirsebærfestivalen skulle jo have tiltrukket flere tusind mennesker i de her dage. Det er da kedeligt i år. Det er skrækkeligt, men sådan er det jo, sukker den vikarierende dronning, da hun gør klar til at gå på gaden fredag eftermiddag. Trommeslager og tidligere kirsebærminister Nils-Peter Holm tilføjer:

- Aldrig har der været mere brug for en lille en, inden vi skal afsted.

- Skål og skidevære med det, lyder det i kor.

Og det vakte bestemt opsigt, da dronningen passerede gennem gaden med sit følge. Unge og gamle stoppede op for at vinke og fotografere majestæten.

Fra venstre tidligere kirsebærminister Nils-Peter Holm, vikarierende kirsebærdronning Karen Thrane og vægter Knud Pfeil. Foto: Mille Tindal Thomsen
Det vakte opsigt blandt de ventende is-kunder, da dronningen pludselig kom forbi. Foto: Mille Tindal Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce