Annonce
Kerteminde Ugeavis

Arkæologer har fundet spor af bondestenalderen: Byggemodning af ny bydel kan blive forsinket

Museumsinspektør, arkæolog Malene Refshauge Bech har fundet spor efter en oldtidsby lige der, hvor kommunen vil anlægge den nye bydel Bregnegård, lige syd for Søvangsparken. Arkivoto: Østfyns Museer
Fundet kan forsinke byggemodningen. Kommunen kan imidlertid vælge at anbringe den nye bydels grønne områder der, hvor fundene er gjort.

Kerteminde: Som altid, når der skal byggemodnes, stikker arkæologerne snuden i jorden, inden entreprenørerne bliver sluppet løs på grunden.

Arkæologerne fra Østfyns Museer har også været på arbejde på der store areal syd for Søvangsparken i Kerteminde, hvor den nye bydel Bregnegård skal anlægges med 90 parcelhuse.

De er stødt på så interessante fund, at det i værste fald kan forsinke en del af bebyggelsen.

- Vi har fundet spor efter en bosættelse i oldtiden - det vil sige huse fra bondestenalderen, fortæller arkæolog og museumsinspektør Malene Refshauge Beck.

Annonce

Grønt område oven på fundene

Traditionelt graver arkæologerne grøfter for at se, hvad der dukker op. I det her tilfælde dukkede der så meget op i grøfterne, at de desuden har udgravet større felter for at se, hvad der gemte sig under mulden.


Det behøver ikke nødvendigvis at forsinke udstykningen, for kommunen kan vælge at udlægge det område, der skal graves yderligere i, som grønt område. Så kan det jo ligge i årevis og vente uden, at fundene tager skade.

Malene Refshauge Beck, arkæolog og museumsinspektør ved Østfyns Museer


- Vi er fortsat ved at afklare, hvor stort et område bebyggelsen har bredt sig over, fortæller Malene Refshauge Beck.

- Men vi ved allerede nu, at der er et område, hvor der er så meget at komme efter, at vi skal ud og grave mere i det, inden der blive bygget oven på det.

Prøvegravningerne stoppede fredag eftermiddag, og efter nytår vil kommunen få en rapport over, hvor stort et område, der ikke må røres, før arkæologerne har gravet yderligere.

- Det behøver ikke nødvendigvis at forsinke udstykningen, for kommunen kan vælge at udlægge det område, der skal graves yderligere i, som grønt område. Så kan det jo ligge i årevis og vente uden, at fundene tager skade, siger Malene Refshauge Bech.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce