Annonce
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Klummeskribent Kamilla Rasmussen takker sine forældre for at have lært hende at spare op. Modelfoto
Annonce

Jeg har netop ramt de 21 år, hvilket for mig er en mærkelig følelse.

At blive 21 år i Danmark føles ikke som noget specielt, men netop fordi jeg har boet i USA, har det en anden betydning for mig.

Det er mærkeligt at tænke over, hvordan reglerne er anderledes for, hvornår man er voksen i de forskellige lande.

I Danmark kan du købe noget alkohol, når du er 16, mens du må køre bil i USA, når du er 16, men først købe alkohol, når du er 21.

Jeg synes, det er mærkeligt at tænke over, hvordan vi kan se så forskelligt på det i adskillige lande. Da jeg boede i USA, så min værtsfamilie mig som voksen, fordi jeg havde et kæmpe ansvar for deres børn, men samtidig aldersmæssigt var jeg jo stadig kun et barn derovre.

Jeg vurderer lidt selv, at jeg har ramt en alder, hvor jeg føler mig voksen indeni, selvom jeg praktisk set blev voksen for tre år siden i Danmark.


Hvordan skal barnet nogensinde lære at tjene og spare sammen selv, hvis de bare får alt foræret?

Kamilla Damgaard Rasmussen, klummeskribent


Jeg føler bare nu, at jeg skal tage nogle mere voksne beslutninger. Sådan en ting med at flytte hjemmefra fylder meget i mit hoved, for det er nu, jeg skal til at starte på studie. Nu jeg skal til at fokusere på, hvad jeg skal lave resten af mit liv.

Det er en skøn tanke at skulle til at flytte hjemmefra, men samtidig er der også bare så mange ting, der skal tages højde for, og så mange ting, man skal have styr på først, som man ikke lige går og tænker over i hverdagen.

Den økonomiske side spiller en kæmpe rolle, og jeg siger bare tak til mine forældre for, at de har lært mig at spare op. Der vil altid være nogle, der aldrig kommer til at skulle bekymre sig om det økonomiske, fordi deres forældre bare betaler det hele. Det kan lyde som en misundelsesværdig ting, men i bund og grund synes jeg faktisk bare, det er en forkerte måde at gøre det på.

Hvordan skal barnet nogensinde lære at tjene og spare sammen selv, hvis de bare får alt foræret? Det kan selvfølgelig bare være, det er mig, der ikke kan forstå det, fordi jeg altid har lært at tjene mine egne penge.

Kamilla Damgaard Rasmussen. Privatfoto

Jeg har aldrig været personen, der har fået fast lommepenge, og allerede som 13-årig, var jeg ude at tjene mine penge, og jeg har skam haft en hel fin barndom alligevel. Når jeg engang får børn, kommer de bestemt også til at skulle tjene deres egne penge, for jeg ser ikke nogen fordel i at skulle købe dem alt. Hvordan skal de så nogensinde lære at stå på egne ben og bliver økonomisk ansvarlige?

Mine forældre er ikke lede, bare fordi de ikke vil forære mig alt. Jeg har skam været på en masse ferier, fået gaver og så videre, men jeg har bestemt også lært, at jeg skal tjene mine egne penge og spare op, hvilket jeg er mere end taknemlig for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Mindeord: Farvel Kojak

Annonce