Annonce
Kerteminde Ugeavis

Børnefamilier jubler: Kølstrup har bygget en fantastisk legeplads

Det er Frans Nørskov fra Kølstrup Savværk, som har stået for byggeriet af vikingeskibet. Foto: Helle Kryger
- Den nye vikingelegeplads fuldender vores attraktive lokalområde med skov, fjord og lokal skole, lyder det fra en ung familie i Kølstrup, som valgte København fra til fordel for landsbyfællesskabet
Annonce

Kølstrup: - Det er på mange måder ringen, der bliver sluttet. Sådan en legeplads gør det endnu mere attraktivt at bo her. Vi bor jo i forvejen tæt ved skov og fjord, vi har verdens bedste skole og børnehave lige i baghaven, og nu den her fantastiske legeplads. Det er blevet meget bedre, end jeg havde turdet håbe på.

Sådan fortæller Ann-Sophie Schultz, som fredag eftermiddag var blandt de mange gæster, som indviede Kølstrups nye legeplads og vikingeskibet Kirta med vandballoner, grillpølser og store smil.

For to år siden byttede hun og kæresten København ud med Kølstrup, og med to piger på et og to år er de allerede flittige brugere af den lokale legeplads.

De er dybt taknemmelige for den lokale arbejdsgruppe, som på frivillig basis har skabt den nye legeplads.

- Vi brugte i forvejen legepladsen meget, og siden det nye er kommet til, kan vi mærke, at der kommer endnu flere herop. Selv områdets unge bruger den om aftenen. Det er sindssygt flot, at så mange lokale har bidraget til at få det til at ske, når vi med små børn har så svært ved at finde tiden til det, fortæller Ann-Sophie Schultz.

Skibet blev fredag døbt med vandballoner. Kirta er navnet, som betyder "stedet ved noret."Foto: Helle Kryger
Annonce

En rigtig rygklapperfest

Arbejdsgruppen består i øjeblikket af Søren Lilienhoff, Rikke Arevad, Casper Arevad, Frans Nørskov, Jørgen Lindø, Rene Jespersen, Ole Haastrup og Torben Larsen.

Hver og én fik en personlig tak, da Torben Larsen holdt tale under indvielsen:

- Tak til dig, Rene, som selvom du havde svært ved at komme til alle møder, altid dukkede op, når det virkelig gjaldt. Tak til Søren, som ikke kan løfte noget, men som kunne bidrage med sine mange kontakter, Rikke som har børn med kraftige holdninger til, hvordan det hele skulle være, Jørgen for den praktiske hjælp, Frans for det fantastiske vikingeskib, du har bygget, og Ole, som griber idéerne helt uden at sige noget og alligevel arbejder videre med dem i kulissen.

Kølstrup Savværk ved Frans Nørskov har leveret træ og bygget vikingeskibet. Albanifonden, Kerteminde Kommune og lokale sponsorer har bidraget til finansieringen, men legepladsen er hele Kølstrups, understregede Torben Larsen:

- Det her er en rigtig rygklapperfest, for rigtig mange har bidraget med frivillig arbejdskraft, om det er kage, maskiner eller håndkraft.

Og således blev endnu en ny legeplads skabt af et stærkt landsbyfællesskab tilføjet i rækken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

En provokatør siger farvel: - Jeg ville være en stupid idiot, hvis ikke jeg sagde, at jeg fortryder det Facebook-opslag

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Lyt til foredrag om tang

Kerteminde Ugeavis

Hicham vil sælge hummus og arabiske retter i lille landsby: Folk vil gerne købe noget, de ikke er vant til at spise

Kerteminde Ugeavis

Madklubben samles i Kino

Annonce