Annonce
Kerteminde Ugeavis

Bager solgte bare bryster på fars dag: Kunderne væltede butikken og DR sendte live

Bagermester Jesper Larsen har selv stået for produktionen af bare bryster i bageriet i Langegade i Kerteminde. Foto: Peter Ammitzbøll
Bagermester Jesper Larsen havde håbet at sælge 100 par bryster. Han endte med at sælge over 300.
Annonce

Kerteminde: - Det var fuldstændigt vanvittigt, fortæller bagermester Jesper Larsen fra Clausens Eftf., oven på en særdeles travl fars dag, hvor DR sendte live fra bagerbutikken, og der var indkaldt ekstra personale for at lange bare bryster over disken.

Alt sammen fordi bagermesteren på facebook havde annonceret, at kunderne kunne købe et sæt bare bryster og en Amanda øl til fars dag for 80 kroner. Historien om de bare bryster greb om sig, og i dagene op til fars dag begyndte bestillingerne at strømmede ind.

- Og fredag blev vi fuldstændigt væltet af kunder. Vi havde skrevet, at brysterne først var klar fra klokken 10, men de kom allerede fra klokken 7 og ville have bryster, siger Jesper Larsen, der havde fornemmet, at det kunne blive en stor dag, så han havde de første bryster klar fra morgenstunden.

Annonce

To bunde til hver kage

- Jeg troede, vi maks. kunne sælge hundrede. Men vi endte med at sælge over 300, forklarer Jesper Larsen, der tidligt fredag morgen, efter det normale bagerbrød var taget ud af ovnen, satte fuld gang i produktionen af bare bryster.

- Der er meget arbejde ved dem, fordi der skal bages to bunde til hver kage. Så vi lavede bryster til ud på eftermiddagen, fortæller Jesper Larsen.

- Og når vi kun kan have otte bunde på en plade, så kan du selv regne ud, hvor mange plader vi bagte.

- Lige da det stod på, der var vi godt nok stresset. Men bagefter, så var det fantastisk. Det er jo skide sjovt, når vi kan lave sådan noget, siger Jesper Clausen, der lover, at han bager bryster til fars dag næste år.

Annonce

Kunderne hygger og køber flere kager

Da coronakrisen brød ud, faldt antallet af kagemænd og damer, der blev bestilt hos Clausens Eftf. ganske dramatisk, fordi alle fødselsdage blev aflyst. Til gengæld begyndte kunderne at købe flere kager.

- Det er helt enormt, som kagesalget er steget, og det er fordi, kunderne sidder derhjemme og hygger. Jeg har hørt flere, der har sagt, at de har fået corona-mave, fortæller Jesper Larsen.

- De skal jo ikke afsted til noget i weekenden, så køber de en kage og bliver derhjemme, siger bagermesteren, der kun har fået positive kommentarer fra sine kunder ovenpå forsøget med de bare bryster.

- De kommer med en sjov kommentar, og så har nogen spurgt, hvad jeg så bager til mors dag næste år?

- Så griner de og siger: "Det tør bageren nok ikke", Og nej, det er nok lige risikabelt nok, siger Jesper Larsen med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce