Annonce
Kerteminde Ugeavis

Barbara klæder dine negle på til højtider: - Danske kvinder skal turde være lidt mere modige

Barbara Nicolaisen åbnede sin neglesalon i Langeskov i marts. Foto: Mette Louise Fasdal
Negle med farve, pynt og glimmer. Den 40-årige negletekniker Barbara Nicolaisen lokker gerne sine kunder til at være lidt mere vovede, når hun ordner deres negle i sin salon i Langeskov.
Annonce

Langeskov: - Danske kvinder skal turde være lidt mere modige.

40-årige Barbara Nicolaisen lyser op i et smil og kigger ned på sine fingernegle. De er lakerede sorte og orange og er dekorerede med edderkoppespind, halloween-motiver og glimmer.

- Danmark er lidt bagud, konstaterer hun leende.

Nu er det ved at være tid til juleneglene. Foto: Barbara Nicolaisen

Barbara Nicolaisen taler om negle og om modet til, at de gerne må skille sig lidt ud.

Hun er selv oprindeligt fra Polen, og her er kvinderne ikke bange for, at deres negle skiller sig ud - ved at være meget farverige og med forskellige motiver.

Barbara Nicolaisens halloween-negle, som hendes veninde har lavet på hende. Foto: Barbara Nicolaisen

Oprindeligt er Barbara Nicolaisen uddannet logistikmedarbejder, men i begyndelsen af året forlod hun et arbejde i Diabetesforeningen for at satse på det, som hun også som lille pige altid har kræset lidt for. Som barn kunne hun nemlig også godt lide at lave negle på sig selv.

- Jeg legede med superlim og satte negle af pap på mine fingre, fortæller hun.

Helt så specielle materialer bruger hun ikke nu, hvor hun har uddannet sig til negletekniker.

I begyndelsen af marts åbnede hun "B Studio Nails & Beauty" på Jernbanegade i Langeskov, og her forsøger hun på daglig basis at puste til sine kunders vovemod, når det gælder deres negle.

Nogle lader sig da også overtale til, at fingerneglenes kulør får lidt mere spræl end normalt, og at der bliver kræset lidt ekstra for detaljerne på neglene.

Juleneglene kan se meget forskellige ud. Foto: Barbara Nicolaisen

Barbara Nicolaisen klæder gerne neglene på til højtiderne. Lige nu er hun klar til at lave julenegle med glimmer og dekoreret med små julemotiver.


Jeg spørger ind til, hvad de laver til dagligt. For det er jo synd, hvis jeg sidder og laver lange negle på dem, og det så ikke holder, fordi det ikke passer med deres daglige arbejde.

Barbara Nicolaisen, indehaver af B Studio Nails & Beauty i Langeskov


Desværre bliver der nok ikke så mange af disse negle, der skal flashes til julefrokoster i år. For dem bliver der givetvis få af, nu hvor corona-restriktionerne sætter sine begrænsninger for større sammenkomster.

Annonce

Åbnede i marts

Negleteknikeren i Langeskov havde også kun lige åbnet sin salon i marts, da statsminister Mette Frederiksen kort efter lukkede Danmark ned.

- Jeg var jo helt nystartet, og jeg kunne derfor ikke få nogen statslig hjælp, forklarer Barbara Nicolajsen, der har boet i Langeskov i 10 år.

Når Barbara Nicolaisen dekorerer neglene, går hun det til tider med akvarelfarver. Herefter bliver der lagt en topcoat på. Foto: Barbara Nicolaisen

Derfor overlevede hun på sin opsparing i de fem uger, hun var nødt til at have lukket.

Da hun igen åbnede, var vejret varmt, og de bare fødder var klar til at blive luftet i sandalerne, Det krævede, at tåneglene tog sig pæne ud. Så hen over sommeren var der travlhed.

Senere i august og september kom de mange konfirmationer, som var blevet udskudt. Derfor skulle både konfirmandernes og gæsternes negle gøres festlige, og Barbara Nicolaisen arbejdede til tider til klokken 22 om aftenen.

Så er det festid. Foto: Barbara Nicolaisen
Annonce

Rådgiver undervejs

Nu forhindrer corona-restriktionerne de større fester, men negleteknikeren håber stadig, at hendes kunder vil holde en fest - om ikke andet på deres negle.

Når der kommer nye kunder ind i hendes salon, gør hun også meget ud af at rådgive dem i, hvad de skal vælge.

- Jeg spørger ind til, hvad de laver til dagligt. For det er jo synd, hvis jeg sidder og laver lange negle på dem, og det så ikke holder, fordi det ikke passer med deres daglige arbejde, fastslår hun.

- Det er selvfølgelig vigtigt for mig, at de bliver glade for resultatet.

Flere kunder får forskellige farver neglelak på. Foto: Barbara Nicolaisen

Barbara Nicolaisen kan også godt finde på at sige til en kunde, at hun ikke kan få sine negle lavet lige i nuet, fordi de umiddelbart er for ødelagte og for skrøbelige. Så rådgiver hun hellere i, hvordan kunden plejer sine negle, så de kan blive sunde nok til at blive ordnet senere.

Neglene kan også blive udstyret med stempler og statements. Foto: Barbara Nicolaisen
Glimmer må der til. Foto: Barbara Nicolaisen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce