Annonce
Kerteminde Ugeavis

Bernt vil give dig en overnatning med havudsigt og bølgesvulp: Nystartet virksomhed sælger flydende sheltere

Bernt Kjær Sørensen har en interesse for det maritime og er også formand for Kerteminde Maritime Haver, som dyrker muslinger og tang. Arkivfoto: Henriette Ankerstjerne Hermann
Bernt Kjær Sørensen er i gang med at producere et flydende shelter, der giver dig mulighed for en nat på vandet. Fjord & Bælt har købt det første.

Kerteminde: At sove i naturen er blevet populært - særligt her i corona-tiden. Forestil dig at vågne op med 360 graders havudsigt, sagte bølgeskvulp og frisk havluft lige uden for soveposen.

Lige nu arbejder Bernt Kjær Sørensen på at producere et flydende shelter, hvor du får direkte adgang til vandet og får en oplevelse af de helt særlige.

Han er formand for Kerteminde Maritime Haver, som har to hektar i Storebælt, hvor foreningen har sit anlæg, hvor der bliver dyrket muslinger og tang til medlemmernes eget forbrug. Siden maj 2019 har han også haft sin enkeltmandsvirksomhed, BKS Aqua.

Annonce

Firmaet, der har adresse i Andresens Købmandsgård i Kerteminde, har lige offentliggjort sit første regnskab hos Erhvervsstyrelsen, og her er resultatet et overskud på 26.948 kroner. For Bernt Kjær Sørensen har allerede, før hans første shelter er færdig, solgt et shelter til Fjord & Bælt i Kerteminde.

- Jeg har ikke haft mere gang i andet salgsarbejde, for lige nu handler det om at få bygget en prototype. Den er færdig til sommer, hvor den så kommer til at ligge ved Fjord & Bælt. Så nu afventer jeg lige, at den kommer i vandet, og så tager jeg den derfra, forklarer han.

Bernt Kjær Sørensen fortæller, at shelteret, der kan placeres i søer, fjorde og beskyttede farvande, er tænkt sådan, at det kan bygges op i moduler.


Typisk ligger et shelter jo kystnært eller inde i en skov, men her vil man både kunne se ud på vandet, men også ind på kysten. På den måde får man en mere totalnaturoplevelse.

Bernt Kjær Sørensen


På den måde kan den flydende platform skræddersys til at matche mange behov - uanset om den skal bruges til overnatning, fiskeri eller til at bade fra.

Totaloplevelse på vandet

Bernt Kjær Sørensen har fået lov til at være i nogle haller i Bogense, hvor der er plads til at stå at bygge.

Bernt Kjær Sørensens shelter er rundt. På den måde får folk også en anderledes oplevelse på vandet, når de opholder sig på det. Illustration: BKS Aqua

Selv har idemanden ikke prøvet at sove på et flydende shelter.

- Det har jeg ironisk nok ikke, fortæller han leende og tilføjer, at hele hans grundtanke bag at udtænke det flydende shelter blot har været at få mulighed for at give folk en anderledes naturoplevelse.

- Typisk ligger et shelter jo kystnært eller inde i en skov, men her vil man både kunne se ud på vandet, men også ind på kysten. På den måde får man en mere totalnaturoplevelse, forklarer han og fortæller, at hans shelter også er rundt.

- Jeg udformer det på en måde, så det også kan bruges til formidling. For man kan sidde i en rundkreds på midten af platformen og kan her løse forskellige opgaver.

Bernt Kjær Sørensen har en baggrund fra IT, men fik pludselig lyst til at prøve kræfter på noget andet.

- Derfor har jeg nu kastet mig ud i det her. Nu må vi se, hvor langt det bærer, men lige nu bruger jeg rigtig meget tid på shelteret. Det er faktisk et fuldtidsarbejde for mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce