Annonce
Kerteminde Ugeavis

Joe Biden er foran i præsidentvalget i USA: Nu kan amerikanske Lucy fra Kerteminde sove godt om natten

På Johannes Larsen Museet i Kerteminde har Lucy Bergström fungeret som museumsformidler. Her er hun med otte-årige Aksel Trueklüver fra København, der den dag blev guidet gennem kunstnersammenslutningen Corners principper. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Da Donald Trump i 2016 blev valgt som den nye amerikanske præsident, blev herboende amerikaner, Lucy Bergström, noget overrasket. Nu krydser hun fingre for, at Joe Biden snart kan erklære sig som vinder af det amerikanske præsidentvalg.
Annonce

Kerteminde/USA: - Kan du forestille dig, hvis Mette Frederiksen havde sagt: I har måske hørt, at der er den her sygdom, men det skal I ikke tænke på. Det går nok. Det havde været forfærdeligt.

Lucy Bergström synes ikke, at den amerikanske præsident, rebuplikaneren Donald Trump, har håndteret coronavirussen med respekt. I det hele taget synes hun ikke om ham.

Hun kommer oprindeligt fra USA, men har boet i Danmark i sammenlagt 29 år og bor i dag ved Kerteminde sammen med sin mand, Eigil Nikolajsen.

Lucy Bergström er stadig amerikanske statsborger og har brevstemt til det amerikanske præsidentvalg. Hendes stemme er gået til den demokratiske, Joe Biden.

- Det er utroligt, når vi ved, hvilken dårlig præsident, Trump kan være, at der stadig er så mange, der stemmer på ham. Det er virkelig forbløffende.

Annonce

Demokrater undlod at stemme

Da Donald Trump i november 2016 blev valgt som amerikansk præsident, kom det som en overraskelse for Lucy Bergström.

- Men dengang kunne man kigge på statistikkerne og se, at det skyldtes, at ufattelig mange demokrater slet ikke havde stemt, fordi de ikke ville stemme på Hillary (Clinton, red.).

Ved midtvejsvalget gjorde Lucy Bergström også sit til, at Trump ikke skulle fortsætte som præsident. Arkivfoto: Lucy Bergström

- Det er jo barnligt, at man undlader at stemme, fordi man ikke kan lide kandidaten. Det er dumt, når det betyder, at man får sådan en klovn som Trump i Det Hvide Hus.

- Det er utroligt at se, hvor inkompetent og ligefrem løgnagtig, han har opført sig og stadig opfører sig.

Lige nu tælles der stadig stemmer i USA. Donald Trump har allerede været fremme og sige, at han har vundet valget.


Det er jo barnligt, at man undlader at stemme, fordi man ikke kan lide kandidaten og så tænke: Så vil jeg hellere have, at den anden side vinder. Det er dumt, når det betyder, at man får sådan en klovn som Trump i Det Hvide Hus.

Lucy Bergström, herboende amerikaner


- Det er jo slet ikke afgjort. Det ved alle, konstaterer Lucy Bergström.

- Dog er jeg lige nu fortrøstningsfuld, fordi det ser ud tit, at Biden fører med et flertal, som næsten ikke kan rokkes på det her tidspunkt. Så nu kan jeg godt sove om natten.

Annonce

- Vi taler ikke politik

Lucy Bergström har fire søskende, og da de lige har mistet deres mor, mødes de nu hver uge online på Zoom.

- På et tidspunkt sagde min søster, da vi snakkede sammen: Jeg kan godt høre på jer, at I ikke er særlig begejstrede for Trump, men jeg stemmer altså på ham. Så taler vi ikke lige om politik, ler Lucy Bergström.

Normalt plejer Lucy Bergström at være i USA to gange om året, men nu har hun på grund af corona ikke været i sit hjemland siden september i fjor.

Udover sine søskende har Lucy Bergström også en datter, svigersøn og barnebarn i USA, og så snart det overhovedet er muligt, at de kan se hinanden, kommer det til at ske

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce