Annonce
Kerteminde Ugeavis

Biograf drevet af frivillige fik overskud på 350.000 kroner : I år gør coronaen indhug i økonomien

Selvom Kerteminde Kino bare er en lille provinsbiograf, har der været flere prominente gæster til premierer. Her Bille August og Ghita Nørby ved premieren på "Stille Hjerter", der takket være Film Fyn blev optaget lokalt. Til november er der premiere på "Lille sommerfugl", der blev optaget på Hindsholm. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
130 frivillige skabte godt en kvart million kroner i Kerteminde Kino sidste år

Kerteminde: I Kerteminde har vi den luksus, at vi ikke behøver at tage til storbyen for at se premierefilm i biografen. Vi har vores egen biograf.

Takket være 130 frivillige er det en moderne biograf, der oven i købet har en god økonomi.

Foreningen Kerteminde Kino holdt for nylig generalforsamling, og her blev det oplyst, at biografen sidste år gav et overskud på 350.000 kroner.

Annonce

Sådan bliver det næppe i år. Coronaen kommer også til at sætte sit præg på biografens regnskab.

- På grund af afstandskrav kan vi højest lukke 75 personer ind, og det sætter sit præg på økonomien, siger formand Jutta Nielsen.

- Men vi har valgt ikke at søge om midler fra hjælpepakkerne, for vi skal jo ikke betale lønninger, og under nedlukningen havde vi jo ingen udgifter. Og så har vi lidt på bankbogen at stå imod med.

Åbent 363 dage om året

Men det er alene på grund af de mange frivillige, at det kan lade sig gøre at drive Kerteminde Kino som en god forretning.

- Vi har åbent alle årets dage undtagen 24. og 31. december. Ud over aftenforestillingerne er der af og til formiddagsbio, eftermiddagsforestillinger,  børnebio og specialarrangementer, fortæller Jutta Nielsen.


Vi glæder os blandt andet til, at "Lille sommerfugl" kommer til november. Den er jo optaget på Hindsholm, så vi håber på at få den som forpremiere på grund af den lokale tilknytning.

Jutta Nielsen, formand for Foreningen Kerteminde Kino


- Og det er jo os selv, der står for alt fra rengøring til filmforevisning, repertioreplanlægning og cafedrift.

Det er også foreningen, der er ansvarlig for den udvendige vedligeholdelse af biografbygningen, der er ejet af kommunen. Og det koster i øjeblikket lidt penge.

- Heldigvis ikke så mange penge, som vi i første omgang frygtede, da det begyndte at regne ind. Vi frygtede, at der skulle nyt tag på, men heldigvis kan det klares med en mindre reparation, fortæller Jutta Nielsen.

- Så der er også blevet råd til at friske facaden op med maling, nye lamper og et nyt skilt.

Biografforeningen er gældfri og har en formue på pænt over en halv million kroner.

- Det er vi nødt til, fordi der hele tiden skal investeres i ny teknik, hvis vi fortsat vil være med.

Nu håber de på, at nogle af de premierefilm, der ligger og venter, vil give noget indtægt.

- Vi glæder os blandt andet til, at "Lille sommerfugl" kommer til november. Den er jo optaget på Hindsholm, så vi håber på at få den som forpremiere på grund af den lokale tilknytning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Grundlovsmøde i Venstre

Annonce