Annonce
Kerteminde Ugeavis

Biologer glade på Fjord&Bælt: Sjælden blå hummer er flyttet ind

Det var fritidsfisker Laurits Frydenlund, der fangede den blå hummer ved Bogense. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Kerteminde: Hun er pænt mopset - måske fordi hun har fået gule elastikker på kløerne, som slet ikke matcher den blå farve, hun ellers har, og også fordi hun er lidt køresyg efter at være blevet transporteret fra Bogense til Kerteminde. Her skal hun være en del af Fjord&Bælts udstillinger i et af akvarierne.

Hun er en blå hummer - og ret usædvanlig, for der ikke findes så mange af hendes slags. For amerikanske hummere gælder det faktisk, at der kun er én ud af en million, der har den blå farve, fortæller biolog på Fjord&Bælt, Benjamin Nielsen.

Han fortæller, at hendes blå farve skyldes, at hun har en fejl i et gen, der laver farvestof. Hun har en mutation i et af de gener, der burde lave mørkt eller sort farvestof. Hun producerer alt for meget af det blå farvestof, som gror sammen med et rødt farvestof. Derfor er hun nærmest kongeblå i stedet for at være sort, som hun i virkeligheden skulle have været.

Annonce

Fanget på Nordfyn

Det var fritidsfiskeren Laurits Frydenlund fra Bogense, der hev hende i land, da han var ude og fange hummere. Han kunne godt se, at han havde fanget en hummer, som var noget usædvanligt, og derfor kontaktede han Fiskeri - og Søfartsmuseet i Esbjerg for at høre, om de ville have hende. I Esbjerg synes de også, at hun er noget særlig, men de har faktisk sådan nogle som hende i forvejen, og derfor tog de kontakt til Fjord&Bælt i Kerteminde. Her var man glade for at få hende, så Benjamin Nielsen startede fluks bilen og kørte til Nordfyn for at hente hende.

Torsdag gik hun rundt rundt i en flamingokasse væk fra offentligheden og prøvede at få styr på sin køresyge og sit temperament, mens hun ventede på at få en plads i et akvarium i centret.

Benjamin Nielsen lover, at hun er på plads fredag, så gæsterne også kan se hende. Hummere er egentlig nataktive, så det kan godt være, at hun ikke gør så meget væsen af sig, når gæsterne trykker næserne flade mod ruden for at få øje på hende, men når det er spisetid, kan det ske, at hun kigger frem, mener biologen og fortæller, at hun skal fordres med sild og brislinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce