Annonce
Kerteminde Ugeavis

Bjarne kan ikke sælge sin butik: Først skulle den lukke - det skal den så ikke alligevel

Svane har været lukket siden december, og selv om det egentlig ikke var planen, åbner den, når detailhandlen igen må tage imod kunder. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Tøjforretningen Svane i Kerteminde lukkede egentlig 1. februar, men det gjorde den ikke helt alligevel.

Kerteminde: - Man har et standpunkt, til man tager et nyt," sagde den tidligere statsminister, socialdemokraten Jens Otto Kragh.

Lidt det samme gør sig gældende for Bjarne Svane.

- Lige for tiden har jeg jo lært, at jeg ikke skal planlægge så meget. Jeg er blevet omstillingsparat i denne tid, siger han.

Annonce

I juli bebudede han, at hans tøjforretning på hjørnet af Langegade i Kerteminde var solgt, og derfor var ophørsudsalget startet. Det eneste, der på det tidspunkt manglede, var en overtagelsesdato.

Bjarne Svane havde valgt at sælge butikken, som han overtog i 2007, fordi han ønskede at hellige sig sit tøjagentur.


Jeg har stadig varer, jeg skal have solgt, og ligeså snart det er muligt, åbner butikken igen. Så må vi jo køre en runde igen.

Bjarne Svane


Arbejder selv i butikken

I oktober meddelte Bjarne Svane så, at salget var mislykket, fordi køberen var sprunget fra.

Herefter var det meningen, at butikken lukkede 31. januar. Det er nu ikke længere planen.

- Vi åbner, når vi må igen, siger Bjarne Svane.

I øjeblikket er butikken lukket, fordi den er én af de mange af landets butikker, der er underlagt corona-restriktionerne, der tvinger butikker, der ikke sælger fødevarer eller sundhedsprodukter til at holde lukket.

- Jeg har stadig varer, jeg skal have solgt, og ligeså snart det er muligt, åbner butikken igen. Så må vi jo køre en runde igen, fortæller butikkens indehaver.

Fordi noget af personalet i tøjbutikken har fundet nyt arbejde, da der var udsigt til, at butikken lukkede, kommer Bjarne Svane selv til at være mere i butikken noget af tiden.

Han understreger dog, at butikken stadig er til salg.

Bjarne Svane kom til Kerteminde i 2004, hvor han købte Tøjeksperten Tvedskov, inden den blev overtaget af en kapitalfond i 2008. I mellemtiden havde han så også købt forretningen i Langegade, hvor han åbnede børne - og legetøjsforretningen, Minimini, som siden blev til tøjbutikken Svane, da salget af legetøjet gik for sløjt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Grundlovsmøde i Venstre

Annonce