Annonce
Kerteminde Ugeavis

Cityforeningen byder på skattejagt i julen: Det er næsten det eneste, der ikke er forbudt i år

Det går nok ikke at få besøg af julemanden i år, for det vil med garanti samle flere end 10 mennesker. Arkivfoto: Morten Melhede
- Vi må ikke arrangere musik i gaden, og vi må ikke lave køtilbud, for det samler mennesker. Der er så meget, vi ikke må i år, sukker formand for Kerteminde Cityforening Jonas Nielsen.
Annonce

Kerteminde: - Vi vil så gerne gøre noget for at lokke borgerne til at gøre deres juleindkøb lokalt, men stort set alt, hvad vi kan komme i tanker om, er forbudt, sukker Jonas Nielsen, formand for Kerteminde Cityforening.

Der var år, hvor vi samledes i tusindevis på og omkring Torvet for at høre, hvem der var de heldige vindere i Kerteminde Cityforenings "juleshopper".

Det er i disse coronatider en aldeles skræmmende tanke.

- Vi kan ikke engang arrangere lidt julemusik i gaderne eller få besøg af julemanden for det vil få folk til at stimle sammen i grupper på mere end 10 personer, og det samme gælder for køtilbud, beklager han.


Vi har prioriteret at få hængt julepynten op i gaderne, og så kan vi kun appellere til folk om at nyde den julestemning, det skaber.

Jonas Nielsen, formand for Kerteminde Cityforening


Formanden kan på fingrene, hvad man må og ikke må, for så sent som i sidste uge var han til Team-møde med politiet - for tredje gang siden foråret - for at blive opdateret på gældende regler.

- Vi har prioriteret at få hængt julepynten op i gaderne, og så kan vi kun appellere til folk om at nyde den julestemning, det skaber. Og så skal man huske på, at Cityforeningen betaler for julepynten i gaderne. Så uden cityforening ingen julepynt og uden kunder ingen cityforening, siger Jonas Nielsen.

- Vi krydser alle sammen fingre for en god julehandel, for maskepåbuddet har været lidt hårdt ved os. Nu har vi brug for, at folk kommer ud og handler i butikkerne, og vi føler, at vi er rustet til at give dem en god og coronasikker oplevelse.

Annonce

Skattejagt

Da nu så meget ikke kan lade sig gøre, har cityforeningen til denne jul opfundet en skattejagt, og den er 100 procent coronasikker, for man behøver ikke at gå ind i en butik for at deltage.

- Vores skattejagt starter den 29. november, og der er 26 butikker, der deltager, fortæller Pernille Poulsen, Kerteminde Cityforening.

Skattejagten går i al sin enkelhed ud på, at man henter et kort ved pølsevognen. På det kort skal man skrive de bogstaver, man finder i butikkernes vinduer og danne en sætning med dem. Det udfyldte kort afleverer man i kurven ved pølsevognen senest den 14. december, og så krydser man fingre.

I dagene den 18., 19. og 20. december udtrækkes der i alt 30 vindere, der hver får et gavekort på 400 kroner til brug i cityforeningens medlemsbutikker.

Vinderne bliver offentliggjort på cityforeningens hjemmeside, på deres facebookprofil og ved pølsevognen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce