Annonce
Kerteminde Ugeavis

Claus og Berit har kæmpet i over 10 år: Nordskov tæt på at få café og gårdbutik

Berit og Claus Jensen har arvet en gammel landejendom i Nordskov, som de gerne vil omdanne til café og gårdbutik. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
I mere end 10 år har Berit og Claus Jensen i Nordskov drømt om at ombygge en gammel slægtsgård til café og gårdbutik. Der har været flere benspænd undervejs, men nu er parret tæt på at realisere drømmen.
Annonce

Nordskov:  - Vi knappede da en cava eller to op, da vi fik det at vide, siger Berit Jensen.

Med et kontant tilskud fra LAG Mank på en halv million kroner er hun sammen med sin mand, Claus Jensen, et skridt tættere på drømmen om at ombygge en gammel slægtsgård i Nordskov til Fyns Hoved Gårdcafé og Gårdbutik - en drøm, som parret har båret på i mange år.

- Vi har været meget heldige. Vi er lykkelige og havde aldrig turde tro på, at det kunne ske. Der er nogle, der tror på os, pointerer Berit Jensen, der nu føler, at realiseringen af drømmen om et traktørsted tæt på Fyns Hoved er inden for rækkevidde.

LAG Mank har i alt fordelt 4,5 millioner kroner til 11 projekter, der har fokus på udvikling i landdistrikterne, og her har Berit og Claus Jensens projekt fået 540.000 kroner.

Annonce

Kysten i baghaven

Parret har kæmpet i mange år for at få tilladelse til at indrette cafeen og gårdbutikken. Faktisk tog det ni år og to afslag, før Berit og Claus Jensen i 2018 langt om længe fik Kystdirektoratets dispensation fra strandbeskyttelseslinjen. Den var afgørende, for gården er nemlig så fantastisk beliggende, at kysten begynder, hvor gårdens baghave stopper.


Vi har været meget heldige. Vi er lykkelige og havde aldrig turde tro på, at det kunne ske. Der er nogle, der tror på os,

Berit Jensen, Nordskov


Med tilladelsen i hånden skulle parret så på jagt efter de tre millioner kroner, det kræver for at ombygge slægtsgården, som er opført midt i 1800-tallet og har tilhørt Berit Jensens slægt i mindst syv generationer. Senest var det Berits farmors brødre, der boede på gården og efter, at de flyttede, har den stået ubeboet.

Gården i Norskov er opført i 1800-tallet og har tilhørt Berit Jensens slægt i mindst syv generationer. Arkivfoto: Helle Nordström

En café og en gårdbutik lige ved Fyns Hoved lægger sig også tæt op af parrets andre aktiviteter i området, hvor de med kvæg og får sørger for afgræsning af naturarealer rundt omkring.

LAG Mank

De lokale aktionsgrupper arbejder under Det danske landdistriktsprogram og Hav- og fiskeriudviklingsprogrammet, som finansieres af EU. 

De lokale aktionsgrupper drives på foreningsvilkår, og koordineres af Erhvervsstyrelsen.

LAG Mank er den lokale aktionsgruppe for Middelfart, Assens, Nordfyn og Kerteminde kommuner. 

Foreningen uddeler i 2020 ca. 7 mio. kr. til udvikling og projektstøtte inden for temaerne naturturisme, udvikling af fødevareerhvervene, friluftsliv og nye boformer.

På den måde er parret også selvforsynende med kød til den planlagte gårdbutik, hvor der udover egne produkter af kød og grøntsager også vil være et udvalg af produkter fra andre producenter på Hindsholm.

I cafeen vil der blive serveret et simpelt frokostmåltid, en kop kaffe med hjemmebag eller en frokostkurv, der kan nydes i naturen. Planen er også, at parret vil tilbyde guidede ture til nogle af de ukendte naturperler på Fyns Hoved, hvor deres unikke lokalkendskab og viden om naturen og historien på Fyns Hoved kommer dem til gavn.

Det er Berit Jensens farmors brødre, der har boet på gården i Nordskov. Arkivfoto: Helle Nordström
Annonce

God hjælp

Sidste år fik Berit og Claus Jensen 100.000 kroner fra Turismeudviklingspuljen. De penge måtte ikke gå til ombygning, men er blevet brugt på markedsføring, projektudvikling og rådgivning.

Nu er parret køreklar med skilte, hjemmeside og tegninger til, hvordan gårdbutikken og cafeen skal se ud.

De 540.000 kroner fra LAG Mank er en god hjælp videre. I syv år var Berit Jensen selv med i LAG Mank og  var med til at dele penge ud til mange projekter.

- Så jeg er da også glad for, at jeg nu også kan få gavn af det, konstaterer hun.

Drømmen er indenfor rækkevidde, så snart vil du efter en gåtur på Fyns Hoved med vind i håret og røde kinder kunne svinge forbi gårdbutikken og cafeen på hjemvejen og forsyne dig med et stykke friskbagt kringle og en kop kaffe i cafeen, inden du frekventerer gårdbutikken og får nogle af de lokale specialiteter med dig hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

At blive voksen

Annonce