Annonce
Kerteminde Ugeavis

Corona aflyste lokalt løb - bofællesskab klar med ny idé

Jakob Olsen løber hver uge sammen med sin hjemmevejleder, Jette Nielsen. De to fulgtes også sammen til Askvejs eget løb i Lundsgaardskoven. Foto: Mette Louise Fasdal
Corona aflyste Lundgaardløbet på Lundsgaard Gods 5. september, men bofællesskabet Askvej havde t-shirtsene klar og et godt venskab med godsejerparret.
Annonce

Kerteminde: 5. september 2020. Det var en dato, som stod lysende klart for dem. Her skulle de alle være klar til at klare strabadserne, når de deltog i Lundsgaardløbet i skovene ved Lundsgaard Gods. Så de trænede og fik sponsoreret ens t-shirts fra Langegade Bageri. Så dukkede coronavirussen op og fejede benene væk under den plan.

Det ærgrede Jakob Olsen, at han ikke fik mulighed for at deltage i løbet sammen med de andre udviklingshæmmede, han bor sammen med i bofællesskabet Askvej i Kerteminde. Den ærgrelse dristede han sig til at lufte for Vini Iuel, og hun var enig.

- Det er ærgerligt, Jakob. Vi laver da bare vores eget løb, sagde hun til ham.

Også godsejer Rudolf Iuel (tv) var med, da der var opvarmningsdans inden løbet. Foto: Mette Louise Fasdal

Den var Jakob med på, og derfor kan han denne september-onsdag løbe ud i efteråret i skoven ved Lundsgaard Gods sammen med sine bofæller og de tre hjemmevejledere.


Det er ærgerligt, Jakob, men så laver vi da bare vores eget løb.

Vini Iuel, godsejer


Efter en opvarmingsdans ført an af Vini Iuel på Lundsgaard Gods' terrasse og til tonerne af den engelske sanger Ed Sheerans "Shape Of Your er Jakob sammen med de andre klar til at motionere.

Jakob Olsen havde Endomondo tændt på løbeturen, så han kunne høre, når han havde løbet endnu en kilometer. Han nåede op på tre kilometer på turen. Foto: Mette Louise Fasdal

Han tænder Endomondo, så han undervejs kan høre, hvor langt han løber. På den måde får han også en lille peptalk. Hjemmevejleder Jette Nielsen er med ham. Det er hun altid, når de to løber sammen hver uge. For Jette sørger for at "feje" vejen for Jakob, så hun kan gøre ham opmærksom, hvis der er nogle forhindringer. De to løber en anden rute end de andre, som har valgt at gå en tur rundt om Lundsgaard Gods' hovedbygning sammen med Vini Iuel og den sorte labrador, Elly.

Raske fødder træder på stierne, som nu dag for dag bliver drysset til af nedfaldne blade i efterårsfarver. Allerede denne onsdag er der en knitrende lyd fra bladene under sålerne her og der.

Anne Berit støttede sig til rollatoren på gåturen og kom rundt i fin stil. Foto: Mette Louise Fasdal

69-årige Anne-Berit sakker lidt bagud med sin rollator, men humøret er højt, for hun havde slet ikke troet, at hun kunne gå med. Hun forcerer også de enkelte brosten, der dukker op i skoven i fin stil, og det efterlader hende med et kæmpe sejrssmil på læben.

Lone spurtede gerne af sted, når hun kunne se sit snit til det. Foto: Mette Louise Fasdal

Lone og Dorte stikker i ny og næ af fra de andre. I bedste Tour de France-stil laver de deres egen lille udbryddergruppe velvidende, at de alle denne onsdag ender med at blive etapevindere.

Dorte havde gode ben til løbet og var derfor ofte i front. Foto: Mette Louise Fasdal

Jakob og Jette indhenter gåholdet og tager en lille, kort afstikker i skoven, men når tilbage til de andre og kan gå i mål. På Lundsgaard Gods venter der et diplom og en langstilket, rød rose til alle.

Alle deltagere fik et diplom, så det var tydeligt, at de havde været med. Foto: Mette Louise Fasdal

- Vi gjorde det, lyder det og der corona-highfives med knyttet næve.

Askvej har en juletradition med godsejerparret på Lundsgaard, men nu er de sikre på, at de også har skabt en ny tradition, hvor de også skal mødes til løb.

Uden mad og drikke dur helten som bekendt ikke, og derfor skal der naturligvis også mad og drikke til heltene fra Askvej efter en tur rundt i skoven. Den sørger Vini og Rudolf Iuel for på terrassen, hvor september-solen i den grad er med til at gøre det til en festdag.

Først skal der dog lige skåles i hyldeblomst og tages et fællesfoto til mindebogen.

- Yeah, vi gjorde det, jubler beboerne og hjemmevejlederne fra bofællesskabet Askvej. Foto: Mette Louise Fasdal
Dorte får sit diplom. Foto: Mette Louise Fasdal
Lone tjekker lige diplommet ud, som Vini Iuel overrækker hende. Foto: Mette Louise Fasdal
Sådan, Felix. Vini Iuel overrækker rose og diplom. Foto: Mette Louise Fasdal
Mikkel tog turen på gåben. Foto: Mette Louise Fasdal
En stolt Jakob kan modtage det synlige bevis på, at han har gennemført løbet. Foto: Mette Louise Fasdal

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Hicham vil sælge hummus og arabiske retter i lille landsby: Folk vil gerne købe noget, de ikke er vant til at spise

Kerteminde Ugeavis

Madklubben samles i Kino

Kerteminde Ugeavis

Johannes Larsen flagede for Brødrene Olsen i Stockholm: Nu har han doneret flaget væk

Kerteminde Ugeavis

Lær at tegne manga

Annonce