Annonce
Kerteminde Ugeavis

Corona giver flere lyst til grønne fingre: Det mærker Langeskov Planteskole

Charlotte Andersen står her med en buket af de dahliaer, som  Langeskov Planteskole også sælger. Ved siden af hende er der en masse farverige stauder, som for alvor tager sig godt ud om efteråret. Foto: Mette Louise Fasdal
Da mange mennesker blev sendt på hjemmearbejde, da Danmark lukkede ned i foråret, valgte mange at bruge ekstra tid i haven. Det gav en positiv effekt for Langeskov Planteskole.
Annonce

Langeskov: Mens coronavirussen tidligere på året tvang mange arbejdsgivere til at tage svære valg i forsøget på at komme igennem krisen med færrest mulige skrammer, var situationen en helt anden hos Langeskov Planteskole.

Her handlede det alene om at følge med i salget, der i den grad begyndte at spire. For når mange er tvunget til at arbejde hjemmefra, bliver der pludselig kort vej fra arbejdspladsen og ud i haven. Rigtig mange havde brug for at komme ud, og når det blev frarådet at være sammen med alt for mange, holdt folk sig hjemme.

- Folk gik pludselig meget op i, at det skulle se godt ud derhjemme, og de kunne tydeligvis også lide at gå op i det, fortæller Charlotte Andersen, der er indehaver af Langeskov Planteskole.

- Vi hørte gerne, at familier nu havde fået en ny hobby. Det blev også lettere at lokke børnene ud, når der også skulle plantes lidt, siger hun med et smil og fortæller, at der var rigtige mange børn, der pludselig fik travlt med at passe jordbærplanter.

Byggemarkeder fortæller, at der var flere, der valgte at bygge nye terrasser, og det kan Charlotte Andersen også skrive under på. For når terrassen blev færdig, skulle den pyntes op med blomstrende krukker, og derfor lagde mange vejen forbi planteskolen på Nyborgvej i Langeskov.

Annonce

Gang i webshoppen

Lige i begyndelsen af den tid, hvor Danmark lukkede ned, kom kunderne ikke i familier, fortæller Charlotte Andersen.

- Så kom der en enkelt, som medbragte en dosmer-seddel, og så sørgede vi til tider for, at planterne blev leveret udenfor, siger hun og fortæller, at derfor var godt gang i mobile pay.


Vi hørte gerne, at familier nu havde fået en ny hobby. Det blev også lettere at lokke børnene ud, når der også skulle plantes lidt.

Charlotte Andersen, Langeskov Planteskole


Også mange valgte at købe på planteskolens webshop, og det var alt, der blev købt - både stueplanter, haveplanter, frø og jord. For planteskolen blev det nærmest også en udfordring af skaffe planter nok.

- Da vi også er et stort sted, hvor der er mulighed for afstand, mødte der efterhånden også flere op, forklarer planteskolens indehaver og siger, at det ind i mellem blev nødvendigt for planteskolens personale ved kassen at sige, at der kun skulle være én fra familien, der betalte, mens de andre gik ud af forretningen og ventede på at skulle hjælpe med at slæbe.

- Det har vi aldrig prøvet før, siger Charlotte Andersen.

Annonce

Feriebudget brugt på planter

Henover sommer har hun også fornemmet, at folk har holdt ferien hjemme, og derfor har valgt at bruge deres feriebudget på at forskønne haven med nye planter.

- Så kommer de trillende med to vogne fulde af planter.

Nu, hvor efteråret melder sig, er det tid til at kigge på, hvad gerne man gerne vil have, der kommer i haven til næste år.

- Efteråret er simpelthen der, hvor stauderne står flotteste, så det er her, man skal lægge vejen forbi og se alle perler, siger Charlotte Andersen med et smil og fastslår, at det lige nu er godt plantevejr efter den regn, vi har fået.

En ny hæk er dog ikke lige noget, man skal planlægge lige nu, for planteskolen får først hækplanter senere, understreger hun.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce