Annonce
Kerteminde Ugeavis

Coronaen rammer Carolines fagprøve i Matas: Ingen håndmassage og ansigtsbehandling

Caroline Staal Rundstrøm har valgt at sætte fokus på produkter fra Ecooking i sin fagprøve i Matas i Kerteminde. Foto: Mette Louise Fasdal
I uge 14 skal materialist-elev i Kerteminde, Caroline Staal Rundstrøm, gennem sin fagprøve. Coronavirussen udfordrer hende dog en del.
Annonce

Kerteminde: Egentlig skulle 19-årige Caroline Staal Rundstrøms fagprøve i Matas i Kerteminde havde bestået af tilbud til kunderne om blandt andet håndmassage og ansigtsbehandling, men coronavirussen huserer, og der er konstant en stemme, der synger: "Hold afstand og undgå smitte."

Og i Matas i Langegade i Kerteminde er det lige nu primært håndsprit, håndcreme og vitaminer, der er størst salg i.

En del af de events, hun har planlagt til sin fagprøve, har hun derfor været nødt til at skyde til hjørne. Ligesom den kundeaften, hun skulle have holdt på Danhostel Kerteminde 1. april med 50 deltagere, foreløbigt er udskudt.

Annonce

Budget på 20.000 kroner

Caroline Rundstrøm, der oprindeligt kommer fra Midskov på Hindsholm, men nu bor i Odense, er lige ved at kunne afslutte sin toårige uddannelse.

Hendes fagprøve, som kører i butikken i uge 14, skal munde ud i en rapport, som skal afleveres 5. maj, og den 9. juni skal hun til eksamen.

Lige nu er der bare så mange ubekendte - også for Handelsfagskolen i Skåde ved Aarhus, som ikke kan give hende klare svar på de spørgsmål, hun har. Også fordi det er ukendt land for dem.

Derfor er hun nødt bare at holde ved sin plan og gøre det ting, der er muligt for hende.

- Lige nu er den største trussel også, at det pludselig kan blive besluttet at lukke Matas-butikkerne, fortæller hun og forklarer, at så har hun ikke noget grundlag for sin fagprøve.

Hun har nemlig også et budget, hun skal nå: Hun skal helst sælge for 20.000 kroner.

Annonce

Demonstration på afstand

Til sin fagprøve har Caroline Rundstrøm valgt produkter fra Ecooking.

- Det er et mærke, jeg har valgt, fordi det er et dansk produkt, og fordi det er baseret på økologiske og naturlige ingredienser, forklarer hun.

Tirsdag 31. marts vil hun i butikken fortælle om body scrub, og torsdag 2. april fortæller hun om læbepomader.

- Jeg står selvfølgelig på afstand af folk og fortæller, siger hun med et smil.

Når Caroline Rundstrøm har fået sit eksamensbevis, vender hun ikke tilbage til et arbejde i Matas-butikken, for hun har søgt ind på lærerseminariet.

- I min elevtid har jeg fundet ud af, at arbejdstiderne i butiksbranchen ikke lige er mig, men det har været to gode år, hvor jeg har haft tid til at finde ud af, hvad jeg gerne ville på sigt, forklarer hun og fortæller, at det var hun ikke afklaret med, da hun var færdig med sin EUX - erhvervsfaglige studentereksamen.

- Men det er jo altid godt at have en butiksuddannelse i baghånden.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce