Annonce
Kerteminde Ugeavis

Coronaen satte en brat stopper for Kamillas au pair-ophold: - Jeg følte bare slet ikke, at jeg havde nået alt det, jeg gerne ville

I december kunne Kamilla Damgaard holde jul hos sin amerikanske værtsfamilie - intetanende om, at hun få måneder efter mod forventning igen ville være i Danmark - fem måneder før tid. Privatfoto
I august tog 20-årige Kamilla Damgaard fra Kerteminde til New York for at være au pair i et år. Coronaen satte en brat stopper for hendes ophold, og hun er nu hjemme i Danmark igen.
Annonce

Kerteminde: 11. august i år skulle 20-årige Kamilla Damgaard have været vendt tilbage til Kerteminde efter et års ophold i New York.

Da hun sidste år afsluttede sin HHX på Nyborg Gymnasium, valgte hun at tage af sted for at være au pair for tre børn på ni, 11 og 14 år. Kerteminde Ugeavis modtog flere klummer fra hende, hvor hun fortalte om sit eventyr i det forjættede land.

Men ligesom så mange andre danskere i udlandet måtte hun stoppe sit udlandsophold tidligere end planlagt, da coronavirussen brød ud.

Tirsdag morgen landede hun i Kastrup Lufthavn med alle sine pakkenelliker, som var blevet pakket i al hast.

- Jeg bookede min billet lørdag aften. Næsten alle rejser var over Canada. Der var også nogle lidt billigere rejser, hvor man så skulle lande i Lissabon. Det turde jeg ikke helt stole på, og derfor tog jeg over Canada, forklarer hun.

Hun fortæller, at hun tog beslutningen om at rejse hjem efter, at hun havde talt med den danske ambassade og sin værtsfamilie om det.

Den danske ambassade i New York anbefalede hende at finde hjem.

- Og min værtsfamilie sagde til mig, at hvis det havde været deres barn, der havde siddet i et andet land, ville de også gerne have barnet hjem.

- Min mor sagde, at det var min egen beslutning, men når min værtsfamilie havde sagt, at de godt kunne klare sig uden mig, syntes hun, at jeg skulle tage hjem, hvis det var det, jeg ville.

Pludselig måtte Kamilla Damgaard pakke for at komme hjem til Danmark. Hun var nødt til at købe en ekstra kuffert, så hun kunne have alle sine ting. Privatfoto
Annonce

Måtte købe en ekstra kuffert

Søndag var den sidste dag, hun havde sin værtsfamilie i USA. Det var dyrebare timer, hvor hun også måtte bruge noget af tiden på at pakke alle sine ting ned.

- Jeg havde jo pakket for et år. Så det var mange ting lige pludselig, og jeg skulle ud og købe en ny kuffert, fordi jeg ikke kunne have alle mine ting i én kuffert.

Kamilla Damgaard havde det "megastramt" med at skulle slutte sit ophold i USA på den måde og så hurtigt:

- Jeg havde jo stadig fem måneder tilbage, men der er jo ikke nogen, der ved, hvordan det ser ud om fem måneder. Det kan være, at det har vendt sig det hele, og det hele er godt, men det kan også gå den anden vej.

- Jeg følte bare slet ikke, at jeg havde nået alt det, jeg gerne ville, men samtidigt synes jeg heller ikke, at det ville være fedt, hvis jeg ikke kunne komme ud og nå noget de næste tre måneder. Så ville jeg alligevel ikke få noget ud af det, forklarer hun og understreger, at det var meget hårdt at skulle sige farvel til sin værtsfamilie.

- Det var som om, at vi slet ikke havde forstået, at nu var det slut. Og nu hvor jeg sidder herhjemme, har jeg ikke helt forstået, at jeg ikke skal tilbage til USA og bo der igen, siger hun og mener først, at det er noget, der vil bundfælde sig om nogle dage.

Annonce

Vennerne må vente

Det er et tomt Danmark, som Kamilla Damgaard er vendt hjem til, og hun kan heller ikke gense sine venner lige med det samme, for hun er lige nu i selvvalgt karantæne for ikke at risikere at smitte andre.

- Når jeg har været i tre lufthavne og på to fly, tænker jeg, at karantæne er det bedste at gøre. Jeg er ikke selv én af de udsatte, men har respekt for de udsatte og vil ikke risikere, at flere bliver smittet, hvis jeg skulle få virussen, forklarer hun.

Hun er heller ikke vendt hjem til et tomt hjem, for også hendes mor, der er klinikassistent i en tandklinik, og en lillebror, der går i skole, er sendt hjem.

I april skulle Kamilla Damgaards forældre have været en tur til USA for besøge hende, men det fik coronaen, og også den amerikanske præsident Trump sat en stopper for. Han har nemlig nu spærret luftvejen for alle europæere.

I USA oplevede man også hamstring - her røg toiletpapiret også hurtigt. Privatfoto

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce