Annonce
Kerteminde Ugeavis

Coronakrisen giver Kerteminde Tennisklub nye medlemmer: 32 nye skal lære slagteknik

De unge tennisspillere lægger ud med at spille med en blød tennisbold, når de begynder til tennis. Når der er styr på slagteknikken, bliver boldene hårdere. Foto: Mette Louise Fasdal
Siden Kerteminde Tennisklub efter påske har taget banerne i brug igen, har 32 nye spillere meldt sig ind i klubben.
Annonce

Kerteminde: Sko i forskellige størrelser løber rundt på det røde grus. Først den ene vej og så den anden. Vinden er fraværende, og man hører kun stille småsnak blande sig med lyden af "ketsjer møder tennisbold."

Det er onsdag eftermiddag, og vi er på Kerteminde Tennisklubs anlæg midt i mellem bøgetræerne på Skovvejen i Kerteminde.

Kerteminde Tennisklub har den første onsdagstræning, og det er lige nu unge mellem otte og 12 år, der har delt sig ud på banerne for at træne.

Da Dansk Idræts Forbund i slutningen af april meldte ud, at danskerne nu igen måtte dyrke sportsgrene, som kunne afvikles udendørs og samtidigt uden kropskontakt, var det særdeles gode nyheder for tennisklubben.

For ikke blot kom medlemmerne på grus igen og nød tennisspillet, hvor frisk luft, fuglesang og sol er en sidegevinst, men der skete også noget i tilgangen af nye medlemmer.

Så skal der styr på, hvordan man både holder en ketsjer og slår til en tennisbold. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Grønt lys til nogle - rødt lys til andre

For siden banerne blev meldt klar, er der kommet 32 nye medlemmer i Kerteminde Tennisklub, mens det i tennisklubberne i Langeskov og Munkebo ifølge Fyens Tennis Union er status quo.

Formanden for Kerteminde Tennisklub, Anna-Karina Thomsen, glæder sig meget over tilgangen af de nye medlemmer.

- Det er helt fantastisk, jubler hun og fortæller, at mange af de nye aktive i klubben er unge, men der er også en tilgang af voksne, der aldrig har spillet før.

- Jeg forestiller mig også, at nogle af de nye medlemmer er kommet, fordi der har været andre sportsgrene som fodbold og halsport, som ikke før nu har fået grønt lys til at komme i gang, siger Kirsten Vilhelmsen, der er medlem af tennisklubbens bestyrelse og er mødt frem til denne første onsdagstræning.

Hun fortæller, at Kerteminde Tennisklub i vinter også spillede skumtennis hver søndag i Kertemindehallen, hvor klubbens medlemmer havde mulighed for at tage familien med.

- Så dukkede man op og hyggede sig, mens man holdt sine slag ved lige, fortæller hun og udelukker heller ikke, at det kan have betydet, at det er flere af gæstespillerne derfra, der har meldt sig ind nu.

Annonce

11 turneringshold

Normalt plejer tennisklubben her i maj at have skoletennis, hvor udvalgte skoleklasser kommer forbi og prøver at spille tennis.

- På den måde får vi udbredt kendskabet til klubben og til tennisspillet, men det har jo heller ikke rigtigt været muligt i år, siger Kirsten Vilhelmsen.

På den måde er der heller ikke det, der er medvirkende til, at der er 13 børn under 26 år blandt de 32 nye medlemmer.

Kerteminde Tennisklub har ialt 200 medlemmer, og derfor er det procentmæssigt en fin stigning, når kassereren pludselig opdager, at der er 32 mere, der betaler en kontingent, hvor tennistræningen også er en del af det.

Anna-Karina Thomsen fortæller, at det i klubben er muligt at spille med og mod hinanden, men det er også muligt at deltage i turneringer på Fyn.

Hun fortæller, at der i år er der tilmeldt 11 hold til turneringer i Fyens Tennis Union, og det er det højeste antal hold i mange år, oplyser hun.

Kerteminde Tennisklub har stillet håndsprit frem flere steder. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Håndsprit fremme

Ved siden af tennisbanerne afslører glade stemmer også denne onsdag, at der er kommet aktivitet på fodboldbanerne igen, men Kertemindehallen må endnu ikke åbne, og derfor er de aktiviteter, der var der, før Danmark lukkede ned midt i marts, fortsat på vågeblus.

På tennisbanerne spritter de unge denne onsdag hele tiden af efter hver enkelt øvelse, og det ser umiddelbart ikke ud til, at de unge trænere behøver at minde nogen om, at det er et krav for at spille lige for tiden.

- Jeg tror simpelthen, at børnene i skolen er blevet vant til, at det er sådan, det er, siger Kirsten Vilhelmsen med et smil, da endnu en ung tennisspiller knæler ned og konsulterer en af de håndspritter, klubben har sat frem, inden han går videre til den næste udfordring.

Frem til og med uge 26 er der træning i Kerteminde Tennisklub mandag, tirsdag og onsdag. Herefter genoptages træningen i uge 33 og frem til uge 39.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce