Annonce
Kerteminde Ugeavis

Coronakrisen presser Bolchepigen: Jeg frygter, at vi ikke er her til efteråret

Hanne Lindegaard (tv) og Sara Lindegaard, Bolchepigen, Kerteminde, håber på, at deres butik overlever efter coronakrisen. De er netop begyndt at sælge sandwich for at forsøge at skabe mere omsætning i deres butik. Foto: Mette Louise Fasdal
Bolchepigen i Kerteminde mærker følgerne af coronakrisen og er nu nødt til at finde andre indtægtskilder i butikken end kun bolcher og is.
Annonce
Kerteminde: - Vi må indse, at vi er nødt til at ændre vores koncept lidt, hvis vi skal forsøge at skabe mere omsætning, fortæller Hanne Lindegaard, der sammen med sin datter, Sara Lindegaard, er indehaver af Bolchepigen i Kerteminde.
Coronakrisen bider mor og datter i haserne.
- Jeg frygter, at vi ikke er her til efteråret, hvis vi ikke gør noget anderledes nu, siger Hanne Lindegaard.
Derfor begyndte butikken for nogle uger siden også at sælge sandwich.
Bolchepigen var ikke tvunget til at holde lukket, mens store dele af Danmark var lukket ned, og derfor får forretningen ikke del i nogen hjælpepakker.
Normalt tjener de også en del penge på diverse kræmmermarkeder rundt om i landet, men da flere markederne blev aflyst i foråret, er de også her gået glip af den omsætning, der kan være med til at sikre dem penge til huslejen i Kerteminde. Her skal de hver måned lægge omkring 27.000 kroner.
Annonce

Stor fald i omsætning

Da Danmark lukkede ned, og folk blev opfordret til at blive hjemme, blev der også langt mellem kunderne.
Nu er Danmark åben igen, og der er flere folk på gaden, men Bolchepigen har endnu ikke det kundeflow, som butikken plejer at have på denne tid af året.
Først til efteråret bliver det muligt at have de bolche - og slikkepindsarrangementer, som plejer at være en del af butikkens tilbud.
- Der er jo det her afstandskrav, og derfor kan vi også kun have to inde af gangen. Det er ikke optimalt. Jeg skal jo også passe på mig selv. Jeg er selv i risikogruppen for corona. Jeg er for tyk, og jeg ryger, siger Hanne Lindegaard med et smil
Hun regner med, at butikken kommer til at mangle mellem 500.000 og 600.000 kroner i omsætning i år.
- Derfor er vi simpelthen nødt til at gøre noget nu og håbe, at det hjælper, fastslår hun.
Udover salg af sandwich kommer der nogle markeder til efteråret og til juletid, hvor Bolchepigen er med, og her håber mor og datter på en god omsætning.
- Bare vi tjener til de første tre måneders husleje til næste år. Så vil jeg være glad, understreger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce