Annonce
Kerteminde Ugeavis

Coronavirussen bremser juletraditioner: Dog er der stadig håb

Normalt er der mange mennesker, når juletræet i Kerteminde bliver tændt. Sådan må det ikke være i år. Arkivfoto: Robert Wengler
Juletræet bliver ikke tændt foran en større forsamling, og julemanden får ikke lov til at lægge til kaj i Kerteminde i år.

Kerteminde: Fredag 13. november bliver juletræet på Torvet i Kerteminde tændt af Kerteminde Kommunes borgmester, Kasper E. Olesen (S).

Normalt stimler folk sammen, når det sker, for når juletræet tændes i købstadsbyen, bliver der for alvor sat fut under julestemningen. Her kommer der nemlig også lys i granguilanderne og de små juletræer langs Langegade.

Julestemningen kommer også til at gøre sit indtog i år. Det lover Kerteminde Cityforening, men da vi i år befinder os midt i en pandemi forårsaget af en skånselsløs coronavirus, er vi i Danmark også nødt til at overholde en lang række restriktioner, der er udstukket af regeringen.


Vi har simpelthen været nødt til at aflyse alle de arrangementer, der normalt finder sted.

Pernille Poulsen Kroer Hansen, Butik Nille, medlem af Kerteminde Cityforenings aktivitetsudvalg


Restriktionerne betyder blandt andet, at der er kommet et forsamlingsforbud. Kun 10 personer må være sammen, og da 10 personer er langt færre, end der normalt kommer til den traditionelle juletræstænding i Kerteminde, kan den ikke gennemføres i sin sædvanlige form.

Annonce

Julemanden kommer ikke

I år må du derfor se juletræstændingen hjemme på din skærm, når TV 2 Fyn streamer fra den. TV 2 Fyn streamer nemlig fra juletræstændinger flere steder rundt om på Fyn den fredag.

- Vi har simpelthen været nødt til at aflyse alle de arrangementer, der normalt finder sted, fortæller Pernille Poulsen Kroer Hansen fra Butik Nille, som sidder i cityforeningens aktivitetsudvalg.

Derfor kommer der heller ikke nogen julemand sejlende til Kerteminde i år med godteposer og sit godmodige "ho, ho, ho."

- Men vi vil jo gerne holde folk i byen, så vi arbejder på at lave nogle andre tiltag, fortæller Pernille Poulsen Kroer Hansen, som håber, at de lokale borgere vil støtte op om deres lokale butik i denne svære tid.

- Vi har brug for dem, pointerer hun og understreger samtidigt, at selv om det i år bliver noget anderledes, end det plejer, bliver der spredt hyggelig julestemning i byen alligevel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce