Annonce
Kerteminde Ugeavis

Dan bruger 20.000 perler om måneden

Dan Isidor Kristensen og hans kæreste, Amanda Vinther, står her med en af Dans værker, som er på godt to meter. Foto: Mette Louise Fasdal
42-årige Dan Isidor Kristensen fra Kerteminde har fundet en niche-beskæftigelse, hvor han producerer store perle-kreationer.

Kerteminde: To år er gået siden, han første gang prøvede kræfter med at få de små, farverige plastikdimser med hul i til at makke ret. På de to år er 42-årige Dan Isidor Kristensens ambitioner kun blevet større, og hans produktioner er ikke længere kun få centimer, men er oppe på flere meter.

Dan Isodor Kristensen, der bor i Kerteminde, er vild med at lave perler - sætte dem på fiskensnøre og få dem til at danne ord. Til sin kæreste, 36-årig Amanda Vinther, som han bor sammen med, har han lavet hendes fulde navn i perler. Da hans kæreste ikke kun er døbt de to navne, hun til dagligt kaldes, men faktisk har hele seks navne, fylder hendes navn tre meter i perler på væggen i parrets soveværelse.

- Det var, fordi min kammerat sad og lavede små flag i perler, at jeg fik interessen, men jeg ville bare gerne lave dem lidt større, forklarer perle-kunsteren.

Dan Isidor Kristensen har også lavet sit bands navn i perler. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

52 kasser med perler

Han bruger hver måned 20.000 perler og omkring 800 kroner på at købe nye perler, og i sit hjem har han 52 kasser med perler.


Det var, fordi min kammerat sad og lavede små flag i perler, at jeg fik interessen, men jeg ville bare gerne lave dem lidt større.

Dan Isidor Kristensen


Når hans kreationer er så store, kræver det også tid, og derfor bruger han dagligt omkring fem til seks timer på at sidde og nørke med at få de små dimser på plads, så de danner ord.

- Men så kan jeg sidde og se fjernsyn imens, fortæller han.

Ind i mellem nedskalerer han også størrelsen på sine værker. Det sker eksempelvis, når han laver skåner til folks kaffekopper.

Når Dan Isidor Kristensen ikke lige nørkler med perler, er han bassist i bandet, "De ukuelige," hvor Amanda Vinther spiller keyboard, og kammeraten Kim Allan synger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Kursen er sat: Med 228.500 kroner ekstra i bagagen er Ladbydragen snart klar til at tage på togt  - fra Munkebo Bakke

Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce