Annonce
Kerteminde Ugeavis

Debat: Folkesocialisten har fundet riven frem

Kim Beck Danielsen er byrådskandidat for De Radikale.

Læserbrev: Folkesocialisten Jesper Hempler har da rigtigt fået riven frem. Men hvad er egentlig op og ned på solcelleproblematikken i Birkende og de eksisterende vindmøller i Munkebo?

Der har for begge projekters vedkommende været tale om, at mange beboere har været i oprør over planerne. Det har påvirket beboernes livskvalitet og hverdag.

Problemet med solcellerne i Birkende er jo, at 120 beboere har skrevet under på en protest til bl.a. SFs byrådsgruppe.

Annonce

Og hvorfor er jeg som Radikal så imod?

Ja, der mangler for det første en overordnet plan for, hvor evt. solceller kan stå i Kerteminde Kommune, eller hvor de ikke skal stå. Og så til den vigtigste grund. Det batter ganske enkelt ikke noget særligt i omstillingen til et bæredygtigt grønt samfund. Der er tale om at levere strøm til nogle få tusinde husstande.

Tallet lyder måske ”stort”, men hvis vi ser på kommende vindmølleprojekter fx Kriegers Flak der igangsættes i år, er det helt andre tal. Kriegers Flak kan levere 600 MW, hvilket svarer til strøm til ca. 600.000 husstande.

Alt i alt er der i pipe-linen i Danmark vindmølleprojekter, der kan levere omkring 6124 MW indenfor de kommende år. Det svarer vel til, at vi kan levere strøm til ca. 6 millioner husstande. Det batter noget og gør små solcelleanlæg overflødige. Men hvis man som SF vil bedrive symbolpolitik, er det vejen frem med flere solceller i Kerteminde kommune, men det har ingen mærkbar betydning for den grønne omstilling. Så hvorfor genere beboerne i bl.a. Birkende?

Og ja, Jesper Hempler vi Radikale ser den grønne omstilling i et større perspektiv. Hvis du så gerne vil have solceller Jesper Hempler, så tag en snak med Lindø. De har nogle gigantiske haller, hvor der på tagene kan placeres solceller, uden det generer naboerne. Ideen er til fri afbenyttelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Grundlovsmøde i Venstre

Annonce