Annonce
Kerteminde Ugeavis

Debat: Jungleloven hersker i Kerteminde Havn

Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Kerteminde havn har altid for os sejlere været en destination, som vi gerne ville omkring, når vi er på sommertur i vores båd. Vi har altid syntes, at byen er besøg værd, og det har været en dejlig havn at ligge i. Restauranten Rudolf Mathis er for os også et trækplaster med deres udsøgte både gastronomi og betjening. Dejligt, at den igen er åben og den levede bestemt op til forventningerne igen i år.

Men malurten i bægeret var oplevelsen på selve havnen, hvor jungleloven havde overtaget kulturen. Hvor man så stort på såvel søfartsregler som havnens regler.

Store som små motorbåde drønede fuldstændigt hensynsløst ind og ud af havnen med, som vi kunne vurdere det op til 8-10 knob. Det var motorbåde, som efterlod bølger, der forårsagede, at masterne på sejlbådene i havnen, var tæt på at støde sammen, og kopper og glas væltede.

Vi oplevede samtidig, hvordan de små speedbåde havde en fest om aftenen med at sejle med fuld fart, både ind og ud af havnen og frem og tilbage og tæt forbi de badende ved badeområdet.

En ung mand skulle tilsyneladende optræde med sin vandscooter for vennerne, som stod inde på stenmolen. For at de kunne se hans optræden, mente han tilsyneladende, at det måtte ske ikke så langt fra, hvor de badende gæster befandt sig. Altså langt indenfor 300 meters grænsen!


Kerteminde behøver jo ikke efterfølge eksemplet i Københavns havn, hvor der skulle en tragisk dødsulykke til, før problemets omfang blev erkendt.

Claus og Lise Alexandersen, Hørsholm


I de dage vi lå i havnen, oplevede vil talrige gange, hvordan motorbåde udviste en fuldstændig mangel på viden om vigepligtsregler i forbindelse med ind- og indsejling af havne. Og det var bestemt ikke motorbådsførerens skyld, at der ikke skete nogen alvorlige uheld.

Det var afgjort udelukkende held, at der ikke skete nogen ulykke, og vi kunne blot se til, hvordan de mange mange livsfarlige situationer, der opstod. Og vi må gentage, at det virkelig var et mirakel, at der ikke skete nogen ulykker.

De pågældende virkede fuldstændig ligeglade med såvel regler som med andres sikkerhed. De ville ikke have jordisk chance for at undvige en lille gummibåde med et par børn, der var ude at hygge sig eller en person, der var ude på sit paddleboard. Her var det den stærkes ret, der gjaldt!

En havn skal naturligvis være et sted, hvor folk mødes, hygger sig og morer sig, men det var rystende at se, at det i Kerteminde Havn nu åbenbart er blevet den stærkeste, der har retten.

Der var ingen havnefoged eller myndigheder tilstede til at håndhæve blot en rimelig kultur.

Vi håber, at dette opråb vil få kommunen, myndighederne og klubberne på havnen til at indlede et samarbejde om at standse denne farlige udvikling. Kerteminde behøver jo ikke efterfølge eksemplet i Københavns havn, hvor der skulle en tragisk dødsulykke til, før problemets omfang blev erkendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Anna fra 9.a føler, at hun brokker sig unødigt over skolen: Mange børn i verden ville jo være mere end taknemmelige for min undervisning og mit liv

Annonce