Annonce
Kerteminde Ugeavis

Debat: Kan man ikke bare være åben og ærlig?

Palle Hansborg -Sørensen, Virk og Gro, Munkebo. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce

Læserbrev: For nylig kunne vi i FS læse, at Fayard på Lindø Port of Odense frikender sig selv i en sag om malingsrester på biler m.v., hvor 34 borgere i Munkebo har klaget.

En analyserapport fra Teknologisk Institut slår fast, at der ikke er et match imellem 2 male-prøver fra Munkebo.

Det får Fayard til at konkludere, at der ikke er “sammenhæng imellem eventuel påvirkning fra maling, flyverust eller anden støv i Munkebo og Fayards aktiviteter”

Er det rigtige svar ikke, at der blot er tale om to prøver fra forskellige tilfælde af udslip?

Den 22. juni oplevede nogle beboere i Munkebo en kraftig lugt af maling/opløsningsmidler. Så voldsom var lugten, at den kunne erkendes selv ved indendørs ophold.

Dagen efter opdager de mange små malerpletter på deres bil. De går ind på Fayards hjemmeside og finder en blanket til anmeldelse af skader.

Ret hurtigt bliver de kontaktet af Fayard, som sender et par medarbejdere ud og ser på skaderne på bilen. Det bliver aftalt, at bilen skal poleres på Fayards regning. Samtidig tilbydes to naboer, der også havde fået malerpletter på deres biler, tilsvarende polering. Fayard erkender altså, at de er skyld i skaderne på bilerne.

Som det tidligere er skrevet, så er det ikke pletterne på bilerne, der er det største problem. De kan poleres væk. Men hvad med byens borgere, der skal “trække vejret”.


Som det tidligere er skrevet, så er det ikke pletterne på bilerne, der er det største problem. De kan poleres væk. Men hvad med byens borgere, der skal “trække vejret”.

Palle Hansborg-Sørensen, Virk og Gro


I de mange år jeg var borgmester i Munkebo, havde jeg et tæt samarbejde med Lindøværftet.

Munkebo var jo Lindøværftets by, og begge parter så nødvendigheden af hinanden.

Lindø er udlagt til tung industri, så det lever Munkebo med, og der skete også i værftstiden uheld med udslip, særlig støj m.v. En ting var dog sikkert, når der skete uheld, så mødte man en ledelse i en åben og ærlig dialog. Ledelsen kendte Munkebo, og der blev ikke snakket om andre kilder til luftforurening, voldsom støj m.v. Man så ind på egen virksomhed, og man fandt løsninger.

Når vi nu ved, at virksomhederne på Lindø Port of Odense har fundet en model for, at man ikke unødigt generer hinanden, synes vi, at man skulle gøre det samme med lokalsamfundet.

Borgerne i Munkebo er ikke sarte, og de vil til enhver tid gøre deres bedste for at promovere byens store arbejdsplads, men så skal det være i en åben og ærlig dialog. Vi er klar!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce