Annonce
Kerteminde Ugeavis

Debat: Letbanen til Munkebo skal køre på batterier

Her er det Letbanens første tog, der ankommer til Odense. Arkivfoto: Kim Rune Jessen

Læserbrev: I relation til Radikale Venstres vision vedrørende en videreførelse af letbanen til Munkebo vil jeg på vegne af flere interesserede borgere fremføre følgende kommentarer:

1.  Det er visionært at videreføre en togbane fra den planlagte etape 2 til Seden i en etape 3 til Munkebo (som også støttet af Kertemindes borgmester Kasper Olesen).

2.  Lindø port of Odense har et væsentligt og øget aktivitetsniveau i Munkebo. I dag et af de største industriområder på Fyn med mere end 60 virksomheder. Der foregår store investeringer, man har netop indviet den nye superhavn, som bliver Danmarks næststørste havn med vægt på heavyload for offshore vindindustrien med optimale rammer for fremtidens grønne omstilling. Den danske klimaplan vil afføde 87000 årsværk, og Direktør Åaes fremtidsvisioner med nye investeringer i en bredere og dybere sejlrende vil kunne medføre et stigende aktivitetsniveau med op til 6000 nye arbejdspladser på Lindø.


Schleswig-Holstein har afgivet ordre på 55 batteri-drevne tog


3.  I lyset af disse realistiske visioner for den grønne omstilling, bør mulighederne undersøges for en batteridreven togbane uden kostbar netelektrificering imellem Seden og Munkebo.

4.  Schleswig-Holstein har afgivet ordre på 55 batteridrevne tog. Trafikministeren fortæller, at der i 2021-22 er planlagt forsøg med batteridrevne eltog på strækninger i Jylland og på Sjælland.

Jeg støtter derfor op om De radikales forslag om en forundersøgelse til projektet, i forventning om at ovenstående betragtninger indgår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Debat: Vi - en stor del af beboerne i Måle - blev hurtigt udnævnt til skurke

Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Efter langt forløb og uenigheder: Bagerbod flytter ud af Måle

Kerteminde Ugeavis

Debat: Tåbeligheder kender tilsyneladende ingen grænser - heller ikke i Måle

Annonce