Annonce
Kerteminde Ugeavis

Debat: Politisk snik-snak fra De Konservatives formand

Henrik Mohr. Foto: Robert Wengler

Læserbrev: Formanden for Konservative i Kerteminde kommune, Henrik Madsen, har besluttet at stille op til det kommende kommunalvalg, kunne vi læse i Stiften tirsdag.

Det er en god nyhed, hver gang en borger vil stille op til et demokratisk valg, og derfor kastede jeg mig med interesse over artiklen i forventning om at kunne læse hvilke lokale mærkesager, Henrik Madsen vil føre valgkamp på - og jeg blev ærligt talt noget skuffet.

I stedet blev jeg spist af med en gang ideologisk snik-snak, der i al væsentlighed handler om, at Kerteminde Kommunes erhvervsvenlighed igen ligger i bund i den årlige undersøgelse - eller karakterbog, om man vil - fra interesseorganisationen Dansk Industri.

Og Henrik Madsen kender årsagen: Dækningsafgiften. Den skat på erhvervsejendomme, som kommunerne kan vælge at pålægge virksomhederne. Altså ligesom den ejendomsskat, som kommunen udskriver til husejerne.

Dækningsafgiften skal væk, så Kertemindes erhvervsliv kan komme til at blomstre som i nabokommunen Nyborg, der op til sidste valg besluttede at afskaffe dækningsafgiften, fastslår Henrik Madsen.

Det ville have klædt Henrik Madsen at være mere konkret. Som for eksempel: Hvor slemt står det til med Kertemindes virksomheder på grund af dækningsafgiftens åg? Og hvad er det egentlig for en økonomisk størrelse, vi taler om?

Dækningsafgiften er på 3,4 promille og indbringer årligt fire millioner kroner til kommunekassen. Altså for samtlige erhvervsejendomme. Lindø, Ib Andresen, Tårup og alle de andre virksomheder.- og afgiften kan i modsætning til husejernes ejendomsskat på 30,3 promille trækkes fra i årsregnskabet.

Der er altså tale om småpenge for den enkelte virksomhed, og jeg vil vove den påstand, at en virksomhedsejer i langt højere grad ser på infrastruktur, nærhed til motorvej, faglige netværk og hurtig kommunal sagsbehandling, når han eller hun skal vælge en kommune at starte virksomhed i. Ikke en fradragsberettiget regning på kommunal service - beredskab, infrastruktur og den slags.

Hvis min påstand er forkert, må Henrik Madsen jo kunne dokumentere, hvor mange erhvervsvirksomheder, der er flyttet til Nyborg som direkte følge af fjernelsen af dækningsafgiften. Mit bud er: Ingen.

Endelig savner jeg et konkret bud fra Henrik Madsen på, hvor de manglende fire millioner i dækningsafgift i givet fald skulle hentes fra på det kommunale husholdningsbudget. Er det de ældre, børneområdet, de handicappede eller den offentlige transport, der skal holde for?

For nok er visioner og handleplaner vigtige - men budgettet skal altså hænge sammen fra år til år.

Jeg håber, at valgkampen vil blive præget af mere konkret og konstruktiv debat og mindre politisk symbolpolitik, så vi vælgere får et mere oplyst grundlag for, hvor vi skal sætte vores kryds. Og ros til byrådspolitikerne for som den eneste kommune på Fyn ikke at lade sig trække rundt i manegen af DI's evindelige masen på for at tjene sine kunders interesser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Kursen er sat: Med 228.500 kroner ekstra i bagagen er Ladbydragen snart klar til at tage på togt  - fra Munkebo Bakke

Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce