Annonce
Kerteminde Ugeavis

Debat: Vi skal ikke lave solcelleanlæg på landbrugsarealer

De store energirenoveringer på Hospitalsenhed Midt // foto © Agata Lenczewska-Madsen
Annonce
I et land med meget vind, som blæser både dag og nat og med adgang til bølgeenergi engang i fremtiden, føles det helt selvmodsigende, at man planlægger at lave solcelleanlæg.
Vi forarges og ærgre os, når regnskov fældes i Asien eller Amazonas; man ødelægger Jordens lunger; fattige mennesker føler sig nødsaget til at fælde skov, for at overleve sult og fattigdom.
Hvis vi i de rige lande ikke kan dyrke afgrøder nok til at brødføde os, importerer vi det bare fra andre steder på kloden, egne hvor man i forvejen ikke har mad nok; så stiger priserne lokalt og behovet for at fælde skov stiger; desuden skal produkterne transporteres, hvilket øger CO2 udslippet i Verden.
I Danmark nedlægger man frugtbare landbrugsarealer og omdanner dem til solcelleparker, ofte som investeringsobjekter og "sælger" ideen til lokalpolitikkerne; man har planer for vindmøller, forhåbentlig havvindmøller og for anden CO2 neutral energi, men nedlæggelse af landbrugsarealer som dyrkes oplagrer CO2. Der kan dyrkes raps, som kan bruges som brændstof i forbrændingsmotorer, hvilket bidrager til et bedre CO2-regnskab.
Desuden har det vi har oplevet i denne CORONA tid vist os, at vi er nødt til i meget høj grad at være selvforsynende med mange ting, det gælder også fødevarer.
Nedlæggelse af landbrugsarealer bør man undgå, og i et land med masser af vind bør man satse på vindkraft og i fremtiden bølgeenergi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce