Annonce
Kerteminde Ugeavis

Derfor drillede dit internet tirsdag: Selv NEF's tekniske chef var ramt

Foto: Colourbox/Free

Nordøstfyn: Den forøgede mængde af hjemmearbejde og onlineundervisning lægger for tiden et pres på internettet. Det skal bare fungere, når man er afhængig af det for at få sit skole - og arbejdsliv til at glide fra hjemmekontoret.

Det er ret frustrerende, når det ikke fungerer. Derfor svømmede flere af de lokale facebook-grupper i Kerteminde-området tirsdag over med frustrationer, da kunder ved NEF Fonden oplevede, at deres internet var trægt eller slet ikke fungerede.

Onsdag fungerer internettet igen, efter NEF selv har været nødt til at trykke på den store genstart-knap.

Hvis folk ikke nu har fået genetableret deres forbindelse, hører NEF Fonden det gerne, siger Torben Larsen, der er teknisk chef.

Han fortæller, at fejlen skyldtes, at NEF natten til tirsdag lavede en planlagt opgradering af den centrale fiberforbindelse.

- Sådan nogle kørsler laver vi engang i mellem, hvor vi varsler kunderne, hvis vi føler, at der er nogle, der bliver generet af det, fortæller Torben Larsen og forklarer, at det var forventeligt, at kunder på Hindsholm blev ramt af gener i den forbindelse, og derfor var de på forhånd varslet.

- Og med de test, vi lavede om natten, syntes vi, at det gik godt, fortæller den tekniske chef.

Annonce

Dårligt tv-signal

Sidenhen viste det sig dog, da nettet først begyndte at blive belastet, og folk stod op om morgenen og begyndte i skole og på arbejde derhjemme, at også kunder i den sydlige del af kommunen - blandt andet i Rynkeby og Kølstrup - blev ramt.

-  Der er mere gang i vores net nu, nu hvor folk arbejder hjemme. Jeg arbejder selv hjemme i denne uge og var også udfordret på internettet i Kølstrup, hvor jeg bor, fortæller Torben Larsen.

Han fortæller, at der også tirsdag aften var tv-kunder, der var generet af pixelering på deres kanaler, og derfor var det ikke muligt at se tv.

- Og lige nu er tv'et jo også et stort behov, som folk har. Det er jo altid et stort behov, men der er nok lige nu et større behov, understreger Torben Larsen.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce