Annonce
Kerteminde Ugeavis

Det lokale sports- og kulturliv hårdt ramt af coronaen

Der er allerede henvendelser fra foreninger om at få corona-hjælp fra kultur- og fritidsudvalget, men man må vente til efteråret md et svar. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Havnefest, Kirsebærfestival, vandskimesterskaber, håndboldstævner og alt muligt andet, som foreningerne plejer at tjene penge på, er aflyst. Det giver mange henvendelser til kultur- og fritidsudvalget.
Annonce

Nordøstfyn: 202 bliver aflysningernes år. Coronavirus har sat en stopper for en masse af de arrangementer, vi plejer at samles om, og som foreningerne plejer at tjene penge på.

Det har givet adskillige henvendelser til kultur- og fritidsudvalget, som i første omgang har givet både Kirsebærfestivalen og Turismens Venner lov til at beholde de penge, de har fået bevilget i år. Ganske vist kan de ikke bruge pengene på det, de har fået dem til - for Turismens Venner var det til sommerkoncerter.

Vi har meddelt, at de ikke kan overføre pengene til næste år - da må de sende en ny ansøgning. Men de må bruge pengene i år, og hvis det er til andet end det, de er søgt til, så vil vi godt lige have det at vide, fortæller udvalgsformand Hans Luunbjerg (V).

- Vi ved, at Kirsebærfestivalen pusler med nogle planer, og det skal vi snakke med dem om i næste uge.

Annonce

Ansøgninger besvares til efteråret

Både Vandskiklubben, Kerteminde Håndboldklub og Havnefesten har også henvendt sig, fordi de kommer til at miste vigtige indtægter på aflyste arrangementer. For vandskiklubben drejer det sig blandt andet om at være medarrangør af Danske Mesterskaber og for håndboldklubben blandt andet Dydensborg Taxi Cup.

- Det var de første, og der kan sagtens komme flere. Vi bliver nødt til at vente med at svare til efteråret, når vi har overblik over, hvor mange penge, vi har tilbage og hvilke ansøgninger, vi har fået ind. Så må vi prioritere, således at de, der er decideret lukningstruet, får først, medens dem, der har de indtægter til at gøre lidt ekstra, kommer i anden række. Det er vi enige om i udvalget, siger Hans Luunbjerg.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce