Annonce
Kerteminde Ugeavis

Efter kun tre år i byrådet stiller lokalkendis op til Folketinget

Anne Fiber er medlem af byrådet i Kerteminde for Det Konservative Folkeparti. Foto: Kim Rune
Togdriften, den digitale infrastruktur og det gode liv er mærkesager for Anne Fiber, der stiller op til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.

Langeskov: Byrådsmedlem Anne Fiber fra Langeskov stiller op til næste folketingsvalg på den konservative liste.

- Jeg er blevet opfordret til at stille op, og en ting er, at det er en enorm tillidserklæring, men det er også en mulighed for at arbejde for hele Fyn, siger Anne Fiber, der blev valgt ind i Kerteminde Byråd i 2017.


Og så kan jeg mærke, at jeg bliver mere og mere grebet af tanken om det gode liv, og at man ikke kun har muligheder, hvis man bor i de større byer

Anne Fiber


- Jeg har nogle ting, jeg brænder for, hvor jeg allerede er i gang lokalt, men det er så store ting i vores samfund, at de kræver et landsperspektiv, fortæller Anne Fiber og nævner togdriften, hvor hun igennem en årrække har været formand for den lokale pendlerklub og den digitale infrastruktur, hvor hun først var med til at starte Langeskovs Fiberforening og i dag arbejder som bredbåndskonsulent for Slagelse Kommune.

- Og så kan jeg mærke, at jeg bliver mere og mere grebet af tanken om det gode liv, og at man ikke kun har muligheder, hvis man bor i de større byer. Man skal kunne købe sit hus, hvor der er lys og rum, gode skoler og stabil digital infrastruktur. Det vil jeg gerne arbejde med på en større skala.

Annonce

Plads til fokus

I øjeblikket har Det Konservative Folkeparti kun et mandat på Fyn, men partiet har fremgang, og hvis den fortsætter frem til næste valg, kan partiets fynske spidskandidat, Mai Mercado, få en kollega med ind på Borgen.

- Jeg stiller op, fordi jeg har en ambition om at komme i Folketinget. Og jeg vil i hvert fald gøre, hvad jeg kan for at give folk muligheden for at lære mig at kende, og så er det vores demokrati, som skal vurdere, om jeg skal den vej, fortæller Anne Fiber.

Hvis du bliver valgt til Folketinget, træder du så ud af byrådet?

- Hvis vi når dertil, vil jeg sige, at det er et luksusproblem. Men umiddelbart vil jeg ikke sidde begge steder, for der skal være plads til fokus, siger Anne Fiber.

Hvornår næste folketingsvalg bliver afholdt, ved kun statsminister, Mette Frederiksen, men i følge Grundloven skal der afholdes valg mindst hvert fjerde år, og det betyder, at næste valg senest afholdes 4. juni 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce