Annonce
Kerteminde Ugeavis

Eksamenstiden er skudt i gang

På mange uddannelsesinstitutioner er der eksamaner for tiden, og mange unge mennesker er sendt på læserferie. Klummeskribent Kamilla Damgaard er én af dem. Arkivfoto
Annonce

Nu er det igen den tid på året, hvor de fleste af os skal vise, hvad vi kan.

Tiden, hvor de fleste af os slider os selv op, for at vise, at karakterer betyder meget for os. Det er forkert, og det burde ikke være sådan.

Jeg er nu kommet til den tid på året, hvor jeg har under en måned tilbage af min gymnasietid. Meget snart er det min tur til at få huen på, men først har jeg lige nogle eksamener, jeg skal igennem.

Som for mange andre unge, er dette en hård tid på året. Jeg vil helst ikke fejle, og jeg vil gerne have topkarakterer, og dette kommer ikke af sig selv. Det kræver en masse tid og energi, og jeg siger ofte nej til en masse ting, blot for at læse.

Jeg har taget ordet ”læseferie” meget tungt til mig, hvilket på nogle punkter er godt, men på andre er det skidt.

Jeg ved, at mange af mine venner og veninder, ikke har valgt at tage ordet ”læse” til sig og bruger tiden på sjov og ballade. Dette er jo i bund og grund deres eget valg, men det er noget, jeg har svært ved at forstå.

Det er en måned, man lige skal tage sig sammen, også kan man slappe af efter. Samtidig skal vi heller ikke slide os selv op, hvilket jeg tror, at rigtig mange unge er tilbøjelige til, og dette er inklusiv mig selv.

Jeg er rigtig dårlig til at give mig selv pauser og tid til at gøre noget, jeg gerne vil og synes er sjovt.

Min hverdag fungerer for tiden på den måde, at jeg sidder med hovedet ned i en tekst fra morgen til aften, og sådan burde det ikke være. Vi skal have lov til at have frihed under eksamenstiden og samtidig kunne gå ind og få en god karakter, hvis det er det, vi ønsker.

Desværre er presset om høje karakterer meget højt, og det er derfor svært at forkæle sig selv i denne periode. Når man går på gymnasium, ligesom jeg selv gør, er eksamenerne tilfældigt udtrukket for den enkelte person.

Dette vil altså sige, man ikke får muligheden for at vise i alle fag, hvad man kan. Det kan derfor gå flere veje, hvordan man klarer sig til eksamenerne. Man kan ikke være god til alle fag, og der vil altid være noget, man er bedre til end andet.

Det er på en måde lidt unfair, at det er tilfældigt, hvad man trækker, for man kan være uheldig at trække alle de fag, man hader, men samtidig kan man også trække alle de fag, man gerne vil op i.

Derfor viser eksamenerne ikke nødvendigvis, om du er dygtig i skolen eller ej, det kommer helt an på, hvilke eksamener man som den enkelte person trækker.

Derfor skal man huske at give sig selv tid til at lave noget, man godt kan lide. Efter mange år som stræber, har jeg lært, at gode karakterer ikke er alt, og det er ligeså vigtigt at passe på sig selv og ikke slide sig selv op.

Livet går videre, uanset hvilke karakterer, man får. Jeg håber, at en dag vil presset om høje karakterer blive fjernet, så man kan huske at passe på sig selv. Kommer denne dag nogensinde - og hvornår?

Livet går videre, uanset hvilke karakterer, man får. Jeg håber, at en dag vil presset om høje karakterer blive fjernet, så man kan huske at passe på sig selv.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce