Annonce
Kerteminde Ugeavis

Elbiler dækker de fleste behov

Elbilerne kører længere og længere på en ladning. Foto: Ingimage.com
9 ud af 10 danskere kan klare hverdagens pendling med elbil.
Annonce

Når vi kommer til 2030, så er det slut med at købe nye benzin- og dieselbiler. I stedet skal der stå el eller hybrid på slutsedlen, når du er ved bilhandler.

Den ambition lancerede daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen under Folketingets åbning i oktober 2018, og det er en ambition, som skal have fart på snart: Samme år blev der blot solgt 1.735 elbiler i Danmark, hvilket var under 1 procent af det samlede bilsalg.

Der er mange gode forklaringer på, at det danske elbilsalg lader vente på sig. En af dem er ladetid. For mange bilejere er muligheden for at hælde diesel eller benzin på i en fart, når behovet er der, helt afgørende for valget af bil. Vi vil ikke vente en halv time på at tanke op, når vi nu skal noget.

Men den årsag holder ikke.

9 ud af 10 danskere kan fint klare sig med batteridrevne biler. En opgørelse fra DR, som har analyseret tal fra Danmarks Statistik, har vist, at 90 procent af os kan klare hverdagens pendling i en elbil; endda i en af de elbiler, som har kortest rækkevidde. Således kan 9 ud af 10 danskere fint klare hverdagens behov i en bil, som maksimalt kan køre 160 kilometer på en ladning.

Og når behovet er der til mere, så kan man leje sig ud af det. Som Brian Vad Mathiesen, energiprofessor ved Aalborg Universitet, formulerer det til DR:

”Når vi skal på ferie i Alperne, kan vi leje en bil. Man køber heller ikke et hus med plads til 75-80 mennesker til en fest. Man lejer et lokale”.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Et godt råd

Annonce