Annonce
Kerteminde Ugeavis

En af de største aftager af farin på Fyn: Bageri sælger ekstraordinære mange 'farinpizzaer'

Steffen Stub er her klar med nye forsyninger af brunsvigere til salg i butikken. Foto: Mette Louise Fasdal
Stub's Bageris brunsviger er kåret som den tredjebedste på Fyn.
Annonce

Langeskov: Brun farin, smør og kærlighed.

For tre år siden blev Stub's Bageris brunsviger kåret som Fyns tredjebedste, og den karakteristiske kage af gærdej overhældt med brun masse af farin og smør er en stor sællert i bageriet i Langeskov.

Bageriet har faktisk også fået at vide af én af deres leverandører, at Stub's Bageri nok er et af de bagerier på Fyn, der bruger mest farin.

Da der først i oktober var Brunsvigerens dag, hvor den fynske kage med kælenavnet, "farinpizza," hyldes, var der ekstraordinær gang i salget af kagen.


Det tog virkelig fat med salget efter klokken 14.30, da folk skulle til og hjem fra arbejde.

Connie Stub, Stub's Bageri i Langeskov


På Brunsvigerens dag skal de fynske bagere naturligvis gerne sælge mange brunsvigere, men det kom nu alligevel bag på Connie Stub, der sammen med sin mand, Henning Stub, driver Stub's Bager, at der blev solgt så mange af den slags kager.

Annonce

- Har I flere brunsvigere?

Samlet set blev der i bageriet i Langeskov og i deres brødudsalg i Ringe solgt omkring 250 brunsvigerkager. Derudover blev der den dag også bagt 30 store plader brunsviger.

- Det tog virkelig fat med salget efter klokken 14.30, da folk skulle til og hjem fra arbejde, erindrer Connie Stub.

- Her kom folk hele tiden ind og spurgte efter brunsvigere.

Udover brunsvigeren gør bageriet også meget i konditorkager. I de seneste år er det det, som Henning Stub er begyndt at bruge mere tid på at bage. Desuden er også bageriets rugbrød noget, der dagligt bliver langet flere af over disken. Hver dag bliver der bagt omkring 80 til 90 rugbrød.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce