Annonce
Kerteminde Ugeavis

En ingeniør og en biolog mødtes tilfældigt over en kop kaffe: Så fik de en god idé

Ingeniør Henning L. Hansen fra Kerteminde Forsyning (th) og biolog Martin Køhl Søholm ved naturteamet Kerteminde Kommune synes begge, at de er sejrherrer i det miljøprojekt, der nu er i gang i Rynkeby. Foto: Mette Louise Fasdal
Ingeniør og biolog skaber sammen naturskønt område i Rynkeby: Nu skal smådyr, insekter og vilde planter bare slå sig løs

Rynkeby: - To sejre er endt med en dobbeltsejr, mener ingeniør ved Kerteminde Forsyning, Henning L. Hansen.

Han står der i marts-solen i Rynkeby med smil under huen.

Samme tilfredse mine er der under huen på biolog og leder af naturteamet i Kerteminde Kommune, Martin Køhl Søholm, der lige ud for kirken i Rynkeby står ved siden af forsyningens ingeniør.

Begge er de henrykte over, hvad de sammen har fået skabt - ved at tale sammen og ved at kombinere deres viden og ønsker.

Henning L. Hansen havde et håb om at skabe et regnvandsbassin, der opsamler og forsinker vandet fra store regnskyl, og Martin Køhl Søholms ønske var at skabe et naturskønt område med et slynget vandløb og planter, hvor vandlevende smådyr, nyttige insekter og vilde planter boltrer sig


Vi er ofte slemme til at gøre, som vi plejer, så ind i mellem er det godt at udfordre os selv, tænke ud af boksen og finde andre løsninger.

Henning L. Hansen, ingeniør ved Kerteminde Forsyning


Annonce

Oase i landsbyen

I Rynkeby får ingeniøren og biologen nu det, de hver især ønsker. På sigt kan det faktisk også komme borgerne i Rynkeby til gavn. For det, som Henning L. Hansen og Martin Køhl Søholm sammen er ved at skabe, kan meget vel ende med at være en lille oase i landsbyen, mener de.

Sådan ser vandløbet i Rynkeby ud fra foroven. Dronefoto: Kerteminde Kommune

I disse år er Kerteminde Forsyning ved at dele kloaknetværket, så rent regnvand ledes ud i naturen i stedet for at belaste kloaknettet og rensningsanlægget unødigt. I Rynkeby er en snip af sådan et projekt endt med et regnvandsbassin ved siden af kirken, og det kunne let være endt med en knap så interessant græsplæne i dette bassin, men så var det, at biologen og ingeniøren kom til at tale sammen over en kop kaffe.

- Vi er ofte slemme til at gøre, som vi plejer, så ind i mellem er det godt at udfordre os selv, tænke ud af boksen og finde andre løsninger, forklarer Henning L. Hansen.

Dronefoto: Kerteminde Kommune

Han fortæller, at han og Martin Køhl Søholm har haft en god ping-pong undervejs i projektet. Det er biologen enig i.

Annonce

Dyr og planter, kom frit frem

Nu er vandløbet og regnvandsbassinet etableret, og der mangler blot at komme planter og dyreliv til.

Kerteminde Kommune er i dialog med firmaet Byblomst, som kan være med til at kickstarte området med vilde blomster. Men Martin Køhl Søholm tror også på, at både dyr og planter meget vel kan finde ud af melde deres ankomst uden, at kommunen er nødt til at styre det.

Endnu venter planter og dyreliv på at kigge forbi i Rynkeby, men biolog, Martin Køhl Søholm, spår, at det sker snart. Foto: Mette Louise Fasdal

- Vand tiltrækker jo også liv, forklarer han og har på den måde et håb om, at naturen selv gør arbejdet.

Det eneste, han som kommunens mand gerne vil styre lidt, er, at der én gang årligt ankommer en buskrydder, der kan rydde lidt op, hvis der går for meget vildnis i det.

Martin Køhl Søholm håber, at projektet med vandmiljø og biodiversitet i Rynkeby kan være endnu et bidrag fra Kerteminde Kommune i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune - en konkurrence, som Miljøministeriet netop har udskrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Kerteminde Ugeavis

Kursen er sat: Med 228.500 kroner ekstra i bagagen er Ladbydragen snart klar til at tage på togt  - fra Munkebo Bakke

Kerteminde Ugeavis

Endelig - nu åbner det lille butikscenter:  - Kunderne kommer til at møde os med den røde løber ude og flagene hejst

Annonce