Annonce
Kerteminde Ugeavis

Har du også undret dig? Derfor stopper Red Barnet folk på gaden, selv om coronaen raser

Fredag var der indsamlere fra Red Barnet ved Aldi. Det undrede en læser. Foto: Peter Ammitzbøll
Steen Højgaard undrer sig over, at Red Barnets indsamlere er på gaden, når vi opfordres til at undgå enhver unødig kontakt.
Annonce

Kerteminde: Hvorfor er der indsamlere fra Red Barnet på gaden, mens coronaen raser over Danmark, og statsminister Mette Frederiksen (S) benytter enhver lejlighed til at fortælle os, at vi skal holde os inden døre og undgå enhver unødig kontakt?

Det undrede Steen Højgaard fra Kerteminde sig noget over, da han fredag var forbi Aldi i Kerteminde og blev mødt af to indsamlere fra Red Barnet ved indgangen.

Fyens Stiftstidende har sendt spørgsmålet videre til fundrasingschef i Red Barnet, Merete Gotsæd Falkenstrøm.

- Børnene har mere end nogensinde brug for vores støtte nu, svarer Merete Falkenstrøm.

Børnene havde vel også brug for jeres hjælp i foråret, da Danmark var lukket ned. Dengang gik I ikke på gaden?

- Det er rigtigt. Corona kom jo lidt som en tyv i natten - også for os. Vi var slet ikke klar.  Det er vi nu.


Jeg synes godt, at vi kan retfærdiggøre det, når vi har taget alle de tiltag. Vi skylder børnene at gøre det.

Merete Gotsæd Falkenstrøm, rundraisingched ved Red Barnet


Jehovas Vidner går ikke på gaden, men ringer til folk. Hvorfor benytter I jer ikke kun af det i stedet for at stå på gaden?

- Det gør vi også. Vi gør en hel række ting for at rejse støtte til børnene, og den måde, vi kommer i kontakt med folk på på gaden, er én af dem. Det er her, vi får mange af vores nye medlemmer, og dem er vi særlig glade for, fordi som medlem støtter du ikke kun en enkelt gang. Det er noget, der går over tid.

Fordi man må gå gaden, er vel ikke nødvendigvis, fordi det er god stil at gøre det i denne tid. Man må også gerne tage til Dubai og på skiferie, men betyder vel ikke, at man bør gøre det lige nu?

- Ja, det er dybt usmageligt. Helt sikkert. Derfor gør vi også alt, hvad vi kan for at efterleve retningslinjerne. Vores facere (indsamlere, red.) må ikke gå på gaden uden mundbind eller visir. Vi instruerer dem i jævnligt brug af sprit. Jeg synes faktisk, at vi gør, hvad vi kan for at sikre, at medarbejdere og borgere kan føle sig trygge. 

Du er ikke bange for, at I risikerer at sætte jeres goodwill over styr ved det, når der netop er nogle, der ikke bryder sig om, at I gør det?

- Nej, det er jeg ikke, for jeg synes godt, at vi kan retfærdiggøre det, når vi har taget alle de tiltag. Vi skylder børnene at gøre det. Der har brug for os. Derfor må vi også gøre vores for, at vi kan være der på en god måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce