Annonce
Kerteminde Ugeavis

En overflod af gratis glæder venter i Kerteminde

I Kerteminde er der blevet pudset og vasket og renset og ryddet op under cotona-lukningen, så alt og alle er så klar til at tage imod turisterne. Turistchef Dorte Frandsen tog sig personligt at at gøre Amanda klar til at få gæster. Foto: Helle Nordström
Kerteminde er først og fremmest natur og kultur, man kan nyde uanset om der er corona-lukket eller ej. Grib cyklen, kanoen, bilen, fiskestangen, bikinien eller spænd traveskoene, så er der oplevelser til en hel ferie med gratis fornøjelser.
Annonce

Nordøstfyn: Vandet drager, uanset om man bader i det, sejler på det, fisker i det eller bare kigger på det, og vand, det har Kerteminde til overflod: 154 kilometer kyst at gå ombord i. Så her er masser af plads til, at man kan holde afstand, selvom der skulle være rigtig mange, der gerne vil en tur til kysten i Kerteminde.

I det hele taget er Kertemindes så rig på natur, at der er masser at tage sig til - også medens museer og andet har corona-lukket:

- Det er jo bare lige som Kerteminde uden for sæsonen, men med meget bedre vejr, griner turistchef Dorte Frandsen.

- Alle vores butikker er jo åbne, og Kerteminde har masser af velforsynede specialbutikker. Desuden er der rundt om i kommunen en overflod af gårdbutikker med en masser lækre specialiteter, man kan gå på kulinarisk opdagelse i.

Corona eller ej, så har Kerteminde allerede masser af endags-turister, der nyder at gå i de smalle købstadsgader og stræder og undervejs kigge ind i de mange butikker.

- Det er altid en oplevelse at handle i de små butikker, for ud over, at du kan finde alt det, du går efter, opdager du som regel også noget, du ikke vidste, at du manglede, siger Dorte Frandsen.

- Og uanset hvordan man bevæger sig rundt i byen med de røde tage, så kan man ikke undgå at passere vandet. Og så kan man jo vælge at slå sig ned med en is eller en hotdog i renæssancehavnen eller gå en tur over til fiskerihavnen og spise fiskefrikadeller eller en røget makrel.

Annonce

Natur, kultur, skovtur og kajaktur

Kommer man længere væk fra end endagsturisterne, anbefaler Dorte Frandsen, at man afsætter rigeligt med tid til sit Kertemindebesøg.

- Hvis man er så letsindig at tro, at man kan klare hele Nordøstfyn på et par dage, er man på forhånd fortabt, griner hun.

- Hele området er propfyldt med natur og kultur - her er en overflod af gratis glæder både i og uden for den idylliske lille købstad. Og man må ikke snyde sig selv for halvøen Hindsholm, hvor lyset er helt særligt og derfor attraktivt for de kreative at bosætte sig. Her udfolder naturen sig for alvor, medens mulighederne for at gøre ophold ved cafeer, gårdbutikker, gallerier og vejboder er næsten uendelig.

Man skal selvfølgelig også på skovtur, for egnen er rig på større og mindre skovarealer, der nok er en gåtur værd.

Hvis vejret er til det, byder Kerteminde på noget af Fyns bedste badestrand, og har man været så forudseende at tage sin kajak med, så kan man på https://www.visitkerteminde.dk/kerteminde/aktiviteter/kajakrute-rundt-om-kerteminde-fjord-kertinge-nor finde forslag til den helt rigtige tur.

Annonce

Turistbureauet hjælper med det hele

Og en ferie i Kerteminde er ikke fuldendt uden, at man også tager cyklerne frem. Hvis man ikke har lyst til at begive sig ud på må og få på egen hånd, er der udarbejdet en hel stribe af cykelruter, som udleveres på turistbureauet.

På turistbureauet kan man også leje fiskeudstyr til både børnefamilier og voksne, og man kan leje cyklerne til turen ud i det blå, hvis man ikke har sine egne med.

Kunsten, som Kerteminde i århundreder har været rig på, kan man også fordybe sig i ved at gøre turen "I Kunstens Fodspor". Man kan på turistbureauet få udleveret et kort eller selv finde det på https://www.visitkerteminde.dk/kerteminde/attraktioner/i-fodsporene-paa-kunsten.

Eller man kan gå på Amanda og skulptur-jagt guidet af et kort, man kan hente på Turistbureauet.

Og værtsfolkene i Kerteminde og omegn har benyttet corona-pausen til at vaske og pudse og støve af og rydde op, så alt og alle er så klar som nogensinde til at tage imod gæsterne.

Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce