Annonce
Kerteminde Ugeavis

Er du snart færdig? Jeg skal dække bord: 83-årig Aksel er aktuel med en ny bog

Aksel Hundslevs bøger tager sit udgangspunkt fra livet på den gamle slægtsgård, hvor han voksede op. Aksel Hundslev købte selv gården i 1968, men solgte den i 1990. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Nordøstfyn: I 2018 debuterede Aksel Hundslev som 81-årig som forfatter med bogen "Under Kastanjetræet - 1940'ernes farvel til bondesamfundet." Nu er han aktuel med en ny bog "Er du snart færdig!? Jeg skal dække bord! - familiens spisebord var tavst vidne til mange dramatiske begivenheder."

Forfatteren understreger, at hans bog ikke er én fortsættelse af "Under Kastanjetræet," men den fortæller om det samme miljø og kan derfor godt opfattes som en to'er, mener han.

I "Under kastanjetræet" var omdrejningspunktet 1940'ernes stillestående bondesamfund og dets revolutionerende udvikling i de følgende årtier. I sin nye bog fortæller Aksel Hundslev om det 117 år gamle spisestuebord hjemme på forfatteren gård - spisebordet var vidne til skiftende tider og alt fra akutte operationer, barnefødsler, foreningsliv og madtraditioner.

Alle Aksel Hundslevs historier i den nye bog har spisestuebordet på den fynske bondegård, hvor han voksede op, som omdrejningspunkt. Foto: Mette Louise Fasdal

Det er dermed ikke småting, spisebordet har været vidne til, fra det blev lavet i 1903 og til i dag, hvor det står i Carolyn og Aksel Hundslevs spisestue.

Aksel Hundslevs nye bog er udkommet på Byens Forlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Mindeord: Farvel Kojak

Annonce